Loze beloften in verkiezingstijd

8-3-2018 door: Redactie
Ook in onze gemeente Horst aan de Maas is de verkiezingsstrijd losgebarsten. Er worden vele beloften gedaan en de zittende politieke partijen beloven wederom beterschap en alles gewoon samen te doen, dat iedereen mee telt en zetten plaatselijke bekende personen op gigantische reclameborden.

Elke partij wil zoveel mogelijk zieltjes winnen. Is het niet beter partijen te beoordelen op hun programma en hetgeen zij in de afgelopen jaren hebben laten zien?

Zo hebben de huidige bestuurders van Essentie, PvdA en CDA vergunningen verleend voor megastallen als het NGB en Ashorst. Zij hebben ook geen bezwaar tegen de gigantische mestfabriek RMS aan de Horsterweg, die voor 90 procent gereinigde en verwerkte mest als afvalwater mag gaan lozen. Zij zijn mede verantwoordelijk voor de stank uit Monaghan, de mestopslag aan de Hamweg, het recreatieve zwembad dat verloren dreigt te gaan en de afbrokkeling van gezondheids- en de ouderenzorg. Het gebrek aan beleid geeft geen vooruitzicht op minder uitstoot van fijnstof ter verbetering van de luchtkwaliteit en ook de stank is soms niet te harden. Dit schaadt de gezondheid van alle inwoners.

Daarnaast hebben de vele initiatieven als Californië, Trade Port Venlo en zelfs de Floriade de burgers en ondernemers niet gebracht wat door politici is beloofd. Het wantrouwen in de politiek is de afgelopen jaren gevoed door handelen van politici op het pluche. “Ze toch doen wat ze willen”, is een veelzeggende kreet onder de bevolking. Daarom is het advies vanuit Behoud de Parel om partijen af te rekenen op hun daden in het verleden. Laat uw stem niet leiden door een uitje met hapje of drankje en loze beloften, maar breng uw stem op 21 maart uit op basis van ervaringen. Zo laat u ook die schreeuwende, geldverslindende reclame links liggen.

André Vollenberg
namens Behoud de Parel
Witveldweg, Grubbenvorst

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie