Stijging inbraken wintermaanden

1-3-2018 door: Redactie
Graag wil ik middels dit schrijven reageren op het artikel in de HALLO van 22 februari jl., met als titel: Stijging inbraken wintermaanden. Toeval bestaat niet, maar op de dag van het verschijnen van het artikel denk ik de oorzaak van de stijging van het aantal inbraken in de gemeente Horst aan de Maas gevonden te hebben.

Die dag hebben twee bewoners uit Meerlo, bijna gelijktijdig, op basis van een verdachte situatie en het afgaan van een inbraakalarm 112 gebeld. Maar er kwam geen politie. Het uitblijven van politieactie heb ik aangekaart bij de politie. Ik heb ze duidelijk gemaakt, dat als de politie niet komt, ik voor eigen rechter ga spelen. Tijdens een inbraak in Diessen (Noord-Brabant) werd een inbreker betrapt door de bewoners. Er ontstond een vechtpartij en de inbreker is als het gevolg daarvan overleden. Voormalig staatssecretaris Teeven noemde destijds de dood van de inbreker: inbrekersrisico.

En een beetje dreigen helpt; uren na de 112 melding verscheen de politie Horst aan de Maas. Als oorzaak voor het uitblijven van actie na de 112 melding wezen de twee agenten naar de meldkamer te Maastricht; die zit domweg te ver weg om in Noord-Limburg de situatie te overzien. Dus als men het aantal inbraken in de gemeente Horst aan de Maas wil verlagen, dan moet er nog een meldkamer bij in de provincie. Ik geloof de twee agenten. Zij waren na de 112-melding graag gekomen, ook om te voorkomen dat ik voor eigen rechter ga spelen.

 John Westenbroek
Bosweg, Amersfoort

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie