Horstenaren let op uw zaak, lees zwembad

1-2-2018 door: Redactie
Er is veel ophef over de plannen van B&W over de bouw van een nieuw zwembad bij Afslag10.

De wens van B&W is daarbij duidelijk de vader van de gedachte (je gelooft in iets, omdat je wil dat het zo is). Toch is het vreemd dat men een groot bedrag wil gaan uitgeven aan een nieuw zwembad dat lang niet zo aantrekkelijk wordt, in ieder geval voor een hele grote groep recreanten. De nu in het huidige bad aanwezige recreatieve attracties wil men weglaten, zoals de vaste glijbaan, whirlpool, jet stream en tuimelemmers.

Het in de vorige HALLO geplaatste uitstekende artikel van de heer Andries Brantsma uit Hegelsom (nieuw zwembad wordt burgers opgedrongen) maakte daar al melding van.

Bij de keuze van nieuwbouw door B&W wordt het huidige zwembad onterecht in het negatieve gesteld ondanks de wetenschap dat alle installaties kortgeleden zijn vernieuwd en de recreatieve toestellen (zoals de glijbaan!) onderhoud hebben gehad en naar verwachting zo’n twintig jaren meegaan. Doch, reeds nu al wordt in diverse publicaties aangegeven dat het huidige zwembad best wel in goede staat is en slechts enige opwaardering behoeft.

De plannen voor een nieuw zwembad zijn te vaag, onvoldoende uitgewerkt, om überhaupt een beslissing te kunnen nemen. B&W zal dus concreter moeten zijn zodat de hele gemeenteraad de juiste beslissing kan nemen. De wens, kan wel, doch hoeft niet per se, de vader van hun gedachte te zijn.

Toine Kneepkens, Gasthuisstraat Horst (onder andere voormalig bedrijfsleider zwembad De Berkel)

Ard Smeets, Van Merwijckstraat Horst (voormalig zwemonderwijzer zwembad De Berkel)

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie