Aantrekkingskracht blauwe glijbaan De Berkel

1-2-2018 door: Redactie
In januari 2018 is de vertrouwde blauwe glijbaan weer teruggeplaatst in het recreatiebad van zwembad de Berkel. Deze glijbaan is diversen maanden weg geweest voor hoognodig onderhoud. De glijbaan kan nu weer ruim 20 jaar mee!

Tijdens deze periode dat de glijbaan weg was, bleek dat het aantal recreatieve zwemmers aanzienlijk lager was dan anders. Ligt dit aan het ontbreken van de glijbaan? Ja, Ik denk inderdaad dat dát de reden was. Het blijkt namelijk dat de blauwe glijbaan een grote aantrekkingskracht heeft onder de recreatieve zwemmers.

Stel dat de Horster politiek toch kiest voor een nieuw versoberd zwembad zonder een bubbelbad, peuterbad en glijbaan, die wel in De Berkel aanwezig is, dan zal beslist het bezoekersaantal naar beneden gaan. In plaats van omhoog, wat wel nodig is om een nieuw bad financieel rendabel te maken. Veel gezinnen zullen dan kiezen voor de subtropische baden in de omliggende omgeving. Men zal dan wel minder vaak gaan zwemmen, omdat de entree daar veel hoger is dan in de Berkel. Daarom: de politiek moet gewoon kiezen voor behoud van zwembad De Berkel.

Ria Kusters,
Stuksbeemden Horst

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie