College Horst aan de Maas kiest voor nieuw zwembad

1-2-2018 door: Redactie
Deze uitspraak is er al vanaf het begin, zelfs voor alle onderzoeken was dit al de wil van het college.

Binnen het gestelde kader van 460.000 euro per jaar is nieuwbouw niet realiseerbaar, waarom dan niet gewoon verdergaan met het bestaande bad wat nog steeds in prima staat is? Het bestaande bad dat na onderzoek nog 20 jaar meekan, zou volgens het persbericht van gemeente Horst aan de Maas gerenoveerd moeten worden, en dat zou bijna net zoveel kosten als een nieuw bad. Zwembad De Berkel behoeft onderhoud, maar ook het nieuwe bad zal vanaf dag een onderhoud nodig hebben. Zwembad De Berkel is op de balans afgeschreven en dus alleen maar exploitatie en onderhoudskosten. Voor een nieuw bad heb je buiten de bouwkosten ook nog de grondkosten en de aanpassing van de infrastructuur nodig wat allemaal in 20 jaar moet worden afgeschreven.

Als zwembad De Berkel wordt afgebroken zal dit afgezien van de kapitaalvernietiging ook nog eens een aanzienlijk bedrag gaan kosten. Het lijkt mij dan ook dat er aardig met de cijfers is gegoocheld om toch maar zeker het nieuwe bad erdoor gedrukt te krijgen.

De raad voorstellen om in te stemmen met een nieuw bad dat vergelijkbaar is met De Berkel is alleen mogelijk als het gestelde kader van 460.000 euro aanzienlijk wordt verhoogd. Verder is vergelijkbaar dus met een vaste glijbaan, peuterbad, recreatiebad et cetera, wat we nu ook hebben en niet allemaal surrogaat oplossingen van kunststof of plastic. Dit is pas echt appels met peren vergelijken.

Leo Linssen

Pr. Marijkestraat, Horst

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie