Inbraak bij bedrijf in Broekhuizen

7-6-2018 door: Redactie
Bij een blauwebessenbedrijf op de Genenberg in Broekhuizen heeft in de nacht van zondag op maandag 4 juni een inbraak plaatsgevonden. Nadat de inbrekers door de oud-­eigenaar ontdekt werden, zijn ze op de vlucht geslagen. Van de inbrekers ontbreekt op het moment nog ieder spoor.

Oud-eigenaar Hay Aerts woont tegenover het bedrijfspand en kwam er in de nacht bij uit, toen hij naar buiten keek en zag dat er vier mensen allerlei spullen naar buiten tilden en aan de weg zetten. “Toen ik dit zag gebeuren, heb ik het raam opengemaakt en heb ik geschreeuwd, met als gevolg dat de inbrekers op de vlucht sloegen. Uiteindelijk hadden ze voor 30.000 tot 40.000 euro aan spul buiten gezet, waar je toch minimaal een grote bus of vrachtwagen voor nodig hebt om het mee te krijgen. Nadat ze weg zijn gegaan ben ik naar buiten gegaan en heb ik in de auto gewacht tot de politie er was.” Hij vertelt dat ze uiteindelijk weggegaan zijn met draagbare spullen als laptops, tv’s, kabels en oude accu’s.
Aerts vindt dat de dieven professioneel te werk zijn gegaan. “Ze hebben verschillende kabels doorgeknipt van onder andere de camera’s, ze hebben het hek vernield en een raam geforceerd. De grote poort hebben ze niet open gekregen, maar je ziet wel terug dat ze hier aan gezeten hebben. Ze wisten waar ze mee bezig waren. Via de voordeur van het bedrijf hebben ze van alles als motormaaiersnaar buiten gedragen.” Volgens Aerts is de ravage niet te overzien en zijn ze momenteel nog druk bezig om te inventariseren wat er allemaal precies mist. Tot op heden is er nog niemand opgepakt of aangehouden en politie Limburg bevestigt ook dat ze nog met het onderzoek bezig zijn.
Aerts vindt dat het er op lijkt alsof het één groep is die gestaag op verschillende plaatsen in de omgeving inbraken pleegt. “Hier in de straat zitten tien bedrijven en bij zeker vijf daarvan zijn er sporen, zoals voetsporen, gevonden die er op wijzen dat het dezelfde mensen zijn. Twee maanden geleden was een ander bedrijf in de buurt nog het slachtoffer van een inbraak, ook met veel schade. Het lijkt erop alsof het dezelfde groep is die om de zoveel tijd een straat verder op gaat. Die dreiging en onrust in de omgeving vind ik zelf erger dan de gestolen spullen”, laat Aerts weten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie