'Ik heb ze liever niet in mijn tuin'

16-3-2017 door: Redactie
De politie heeft in 2016 vaker opgetreden tegen dronepiloten die in overtreding waren. Er kwamen 96 meldingen binnen en in 38 gevallen werd er een proces-verbaal opgesteld. Een meerderheid van de inwoners van Horst aan de Maas vindt dat drones alleen in speciaal daarvoor bestemde gebieden toegestaan mogen worden. Dat blijkt uit onderzoek van TipHorstaandeMaas.nl

Drones worden onder meer gebruikt bij evenementen om beelden te maken van het publiek of de optredens. Maar ook makelaars zetten steeds vaker drones in voor de verkoop van een huis en in de landbouwsector worden ze gebruikt om de groei van de gewassen te inspecteren. Dan zijn er nog mensen die voor hun plezier met een drone vliegen. Dit kan soms voor ongewenste of zelfs gevaarlijk situaties zorgen. Hoewel mensen in Horst aan de Maas zich wel zorgen maken over waar een drone overal vliegt, zegt toch 93 procent nog nooit overlast te hebben ervaren. Daarbij zegt ook 94 procent nog nooit zelf met een drone gevlogen te hebben.

Hoewel het verboden is om met een drone bij een luchthaven te vliegen, maken piloten steeds vaker melding van drones die in de buurt van het toestel vliegen.Als het aan 59 procent van de inwoners ligt, mogen drones alleen vliegen in daarvoor bestemde gebieden. Met name om zo de privacy van mensen in hun eigen woonomgeving te waarborgen. “Ik wil rustig in mijn tuin kunnen zitten zonder begluurd te worden. Je weet maar nooit waar de gemaakte foto’s voor gebruikt worden”, zegt iemand. Een ander voegt toe: “Een drone zou alleen voor bepaalde doeleinden en door bepaalde mensen gebruikt moeten worden. En niet door iedereen!” Anderen zien ook de voordelen van dronegebruik. “Drones worden ook bij de precisielandbouw gebruikt, dus er wordt mee over akkers gevlogen. Duidelijke wetgeving met betrekking tot de toekomst is wel wenselijk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie