Humanitas ondersteunt gedetineerden Ter Peel

18-6-2015 door: Redactie
Humanitas afdelingen Roermond, Sittard en Venlo-Venray starten met een nieuw project in onder andere Penitentiaire Inrichting Ter Peel in Evertsoord. Vrijwilligers gaan in Re-Integratiecentra gedetineerden begeleiden, motiveren en adviseren bij de activiteiten die zij ondernemen om zich voor te bereiden op hun re-integratie in de maatschappij.

Van gedetineerden wordt verwacht dat zij zich op eigen kracht voorbereiden op hun re-integratie in de maatschappij. En dat zij hun zaken zelfstandig weten te regelen. Om dit te faciliteren zijn in diverse PI’s Re-IntegratieCentra ingericht. In een RIC kunnen gedetineerden terecht met een hulpvraag op één van de vijf leefgebieden: gemeente, wonen, werk en inkomen, financiën, schulden en zorg. De gedetineerde kan zo zelf bijdragen aan het voorbereiden van een succesvolle terugkeer in de samenleving. Het project word mede gefinancierd door ministerie van Justitie en de provincie Limburg.

Humanitas-vrijwilligers kunnen een zinvolle bijdrage leveren aan de re-integratieactiviteiten van de gedetineerden die een bezoek brengen aan het RIC. Zij kunnen bijvoorbeeld meekijken bij het inschrijven bij een woningcorporatie, voorbeelden geven van sollicitatiebrieven of helpen bij het in contact komen met schuldeisers. Doordat de gedetineerden zich voorbereiden op hun terugkeer in de maatschappij, zullen zij meer vertrouwen krijgen dat zij het na hun detentie zelf gaan redden.

Geïnteresseerden kunnen zich als vrijwilliger aanmelden via de ­website van Humanitas, www.humanitas.nl/afdeling

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie