Huldiging Dominique Janssen

14-9-2017 door: Redactie
Op het terrein van RKsv Wittenhorst in Horst werd zondag 10 september Dominique Janssen gehuldigd. De in Horst geboren voetbalster was onderdeel van het Nederlands elftal dat deze zomer het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal won.
maskTop
Huldiging Dominique Janssen
maskBottom

In de kantine van Wittenhorst wordt onder het genot van een biertje Heerenveen tegen PSV gekeken terwijl op de velden wedstrijden worden gespeeld. Een aantal mensen staat te wachten op Janssen. Ze is een klein kwartiertje te laat, maar dat deert niemand. Dan komt ze, onder begeleiding van onder anderen burgemeester Kees van Rooij en voorzitter Ton Hagens aanwandelen. De toeschouwers beginnen te klappen en Janssen lacht. De mensen komen haar feliciteren, handtekeningen vragen en foto’s vragen nog voordat er een woord gesproken is.

De kantine is ondertussen aardig volgestroomd als de voorzitter van Wittenhorst, Ton Hagens, het woord neemt. “Als Nederlander hoop je altijd op het beste voor het Nederlands elftal. Maar toch, als Horstenaar hoop je ergens dat iemand een fout maakt, en Dominique daardoor mag spelen. Ze traint altijd en staat altijd klaar om in te vallen, en in de finale was het zo ver. Op het hoogtepunt mocht ze erin. En dat vinden wij, als Horst aan de Maas en als Wittenhorst, fantastisch.” Janssen mocht in de finalewedstrijd tegen Denemarken dik een half uur voor tijd invallen. Nederland wist die wedstrijd uiteindelijk te winnen met 4-2.

“Na het EK, de Verenigde Staten en weer trainen bij Arsenal wist je een gaatje te vinden om langs te komen. De afgelopen vier jaar waren heel bijzonder. We willen dus ook iets speciaals doen. Voor alle EK-gangers van Wittenhorst komt er een walk of fame. Dat zijn er alleen nog niet zo veel,” lacht Hagens. Janssen krijgt als eerste EK-ganger een plekje op die walk of fame. In cement zet ze haar voetafdruk, die later op het terrein gelegd wordt.

“Dit had ik nooit aan zien komen,” vertelt Janssen met een glimlach op haar gezicht. “Ik moest vaak warmlopen en kwam er dan niet in. Dat was wel zwaar. Maar dat ik uiteindelijk mocht spelen was het allemaal waard.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie