College: 4 ton voor sportpark Wienes Hegelsom

19-5-2017 door: Redactie
Om korfbalclub SV Oxalis permanent te kunnen huisvesten op sportpark Wienes in Hegelsom is een investering van ruim 440.000 euro nodig. Gemeente Horst aan de Maas wil hier maximaal 400.000 euro aan bijdragen.

SV Oxalis, ontstaan uit een fusie van de korfbalclubs van Horst, Hegelsom, Meterik en America, traint en speelt nu nog op de velden van voetbalvereniging RKsv Wittenhorst in Horst. Daar werd in 2014 voor gekozen omdat voor Sportpark Ter Horst geen grote investeringen nodig waren om de korfbalclub te kunnen huisvesten. Het blijkt echter dat Wittenhorst, volgens de eisen van de KNVB, net voldoende wedstrijdvelden heeft en ook het aantal kleedlokalen is te beperkt. Daarnaast heeft SV Oxalis zelf onderzocht welk sportpark in de gemeente het meest geschikt is voor de vereniging. Haar voorkeur gaat uit naar Wienes in Hegelsom, mede door de centrale ligging en bereikbaarheid van de locatie. Om huisvesting mogelijk te maken dient er dan wel een kunstgrasveld aangelegd te worden en moeten er vier extra kleedlokalen komen. Daarmee is een investering van ruim 440.000 euro gemoeid.

Overigens heeft niet alleen Oxalis interesse in het Hegelsomse sportpark. Ook het Citaverde College wil gebruik gaan maken van het geplande kunstgrasveld. Daarnaast werken VV Hegelsom en zorgboerderij Wienus sinds kort samen aan het onderhoud van het sportpark. Volgens het college zijn dit voldoende redenen om 400.000 euro beschikbaar te stellen. De gemeenteraad beslist in de raadsvergadering van dinsdag 6 juni over het voorstel.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie