Horst aan de Maas 800 opent 'campagnehuis'

28-6-2018 door: Redactie
Muziekcafé Cambrinus in Horst sloot in april haar deuren. Maar intussen bruist het weer van de creativiteit in het pand. Het café fungeert nu namelijk als het ‘zenuwcentrum’ van stichting Horst aan de Maas 800.
maskTop
Horst aan de Maas 800 opent 'campagnehuis'
maskBottom

Een grote banner met ‘8 eeuwen menskracht’ siert nu de gevel van het voormalige muziekcafé Cambrinus. Voor de pr-commissie vormt het ophangen van de banner de start van de campagne. “We treden nu echt naar buiten”, zeggen creatief regisseur Jan Duijf en pr-lid Ben Sanders. “Het is de bedoeling dat mensen hier straks terecht kunnen met hun vragen en verhalen. Noem het inderdaad een soort campagnehuis”, beaamt Sanders.

De stichting is al geruime tijd bezig met het vormgeven van het feestjaar 2019, waarin gemeentebreed herdacht wordt dat in 1219 voor het eerst melding werd gemaakt van Berkel, het toenmalige Horst. “Het zaadje is geplant”, zegt Duijf, “en het begin nu te groeien.” Verbinden is het toverwoord en dan vooral de verbindingen tussen de zestien kernen van Horst aan de Maas. Want, zeggen de twee, het is niet alleen een feestje van Horst. Het hele jaar door zijn er activiteiten in alle dorpen. In elk dorp zijn inwoners volop bezig met het uitwerken van ideeën. Denk aan een uitvoering van The Passion in Lottum, een filmwandelroute door Meerlo en een catwalk in Sevenum met mode door de eeuwen heen. “Er zijn zoveel verhalen te vertellen”, zegt Duijf. “En al die verhalen hebben een verbindend karakter.” De stichting hoopt dat er nog meer verhalen komen uit de dorpen. Sanders: “We hopen de mensen enthousiast te maken. Daarvoor zoeken we onder andere ambassadeurs die deze verhalen onder de aandacht brengen. Zo zijn Gerold van der Vrande, Theo Clevers en veerman Ton Paulus al ambassadeur. Hun verhalen zijn straks op sociale media te vinden.”

Op zaterdag 5 januari vindt de eerste activiteit plaats van het feestjaar. Duijf: “Daar kunnen we nog niet te veel over zeggen. Het feestjaar wordt in elk geval ingeluid.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie