De Grote stad

28-9-2017 door: Redactie
Hajje Limboland en hallo Utrecht. Drie weken geleden verhuisde ik naar mijn nieuwe kamertje in deze geweldig grote stad. Wat dus een megacultuurshock is. Ik dacht dat ik op zich wel genoeg gereisd had om te weten hoe het er in zo’n stad aan toe zou gaan, maar blijkbaar had dit plattelandse meisje in het begin nog veel te leren...

Zo blijkt dat je af en toe gewoon beter de fiets kan pakken dan de bus omdat je anders een half uur langer onderweg bent. Alleen jammer dat fietsen dan niet altijd de veiligste optie is. Het is heel normaal om als fietser bijna aangereden te worden terwijl je gewoon netjes aan alle verkeersregels houdt. In Limburg daarentegen zit ik standaard op de fiets zwaar afwezig weg te dromen, muziek te luisteren en met een resting bitch face voor me uit te staren. Het enige wat je hier kan overkomen is dat je een beetje afwijkt van de eindeloze lange rechte weg die je nog moet fietsen. In Utrecht moet je altijd alert zijn, anders word je van vijf kanten van je fiets getoeterd (ja, hier praat de ervaringsdeskundige).

Verder heb ik ook geleerd dat als mensen op straat je iets willen verkopen dat je minstens drie keer ‘nee’ moet zeggen voordat ze stoppen. Laatst probeerde ik het met twee keer ‘nee’ en toen had ik bijna een veel te duur jaarabonnement op de krant.

Gelukkig waren huisgenoten wel zo lief om me te helpen inburgeren in Utrecht waardoor ik mezelf nu wel redelijk kan redden in deze stad. Het enige wat blijft is dat ik nog steeds ‘hajje’ eruit floep waardoor mensen spontaan hun linker wenkbrauw optrekken. Maar ja hoelang ik hier ook woon, hajje gaat er nooit meer uit.

Liefs,

Anke

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie