Storingen, gecancelde treinen en snelbussen

31-8-2017 door: Redactie
Met het openbaar vervoer reizen, is niet mijn favoriete bezigheid. Dit niet alleen omdat ik 9 van de 10 keer vergeet in te checken of omdat de trein missen niet leuk is. Nee, de voornaamste reden daarvoor is dat de NS zijn zaken gewoon totaal niet op orde heeft en reizigers daar de dupe van worden.

Afgelopen tijd heb ik vaker gebruik moeten maken van het OV om op mijn werk te komen of gewoon voor een dagje uit. Elke keer gaf mijn reisplanner weer aan dat ik de ‘snelbus’ mocht pakken wegens storingen. Ik heb snelbus even tussen aanhalingstekens gezet omdat hoe ‘snel’ de bus ook is, je altijd te laat komt. Op de dag van de Gaypride was de NS ook even vergeten dat met zo’n mega-event half Nederland afreist naar Amsterdam. De inzet van onvoldoende bussen veroorzaakte toen chaos op station Eindhoven en urenlange wachtrijen voor de bussen. Maar niet alleen het zuiden van Nederland had met het storingen probleem te maken. Laatst moest ik toevallig van Kampen naar Zwolle reizen. Zelfs daar mocht ik weer gezellig met de snelbus mee.

Het ergste vond ik nog wel toen ik laatst eens een keer niet met de snelbus hoefde, bleek dat mijn trein spontaan gecanceld was. Ik had mijn gigantische koffer al aan boord gesleept van de intercity richting Utrecht toen ik een stem door de intercom hoorde: “Deze trein is gecanceld, u kunty omreizen via Deventer.”

In september verwacht de NS zelfs een recorddrukte. Van dat nieuws word je als aankomende student niet vrolijk. Hoe de NS dat probleem gaat aanpakken vind ik een goede vraag. Jammer dat naar school fietsen nu geen optie meer is.

Liefs,
Anke

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie