Op de camping

2-8-2017 door: Redactie
Zoals ik al eerder zei: columns schrijven is hartstikke leuk. Het verdient alleen niet goed genoeg om van te leven (of zelfs maar je vakantie van te betalen). Daarom verliet ik mijn kleine dorpje en reisde af naar een ander nog kleiner dorpje in Zeeland om animatiewerk te gaan doen. Dit gehucht had niet eens een supermarkt, maar dan wel weer vier campings.

Vanaf de camping waar ik werkte was het letterlijk twee minuten lopen naar zee. Dan zou je denken een beetje kinderen vermaken en op het strand liggen is slapend rijk worden. Nou nee, het was elke dag 12 uur lang werken. Zo zag een dag in ons programma eruit: eerst ochtendansjes, daarna het knutselen, 13.30 uur een speurtocht of spel, 15.30 uur een sportactiviteit, 19.00 uur theater en als laatst de workshop. Nu heb ik het nog niet eens over de voorbereidingen gehad van al die activiteiten.

Mijn eerste dag was daarom ook niet makkelijk. De volleybalwedstrijd werd een grote chaos en met theater scheurde ik niet alleen uit mijn panty maar zakte ook nog eens mijn pruik af. Toch leek het de kinderen niet veel uit te maken. Als animatiewerker ben je blijkbaar de populairste van de hele camping. Ik hoefde alleen maar over de camping te lopen en had spontaan tien kinderen aan me hangen: “Juffrouw Anke wat gaan we doen vandaag?” Elke dag kwamen ze aanzetten met zelfgemaakte armbandjes, tekeningen en knutsels. Dat maakte het ook wel weer erg lastig om afscheid van ze te moeten nemen.

Hoewel ik mijn campingkids mis ben ik blij dat ik nu weer rustig achter mijn laptopje kan werken wanneer het mij uitkomt.

Liefs,

Anke

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie