Zonfobie

17-8-2017 door: Redactie
Jaja. Dit is mijn eerste column die ik schrijf vanuit het buitenland. Op 8 augustus vertrok ik veel te enthousiast naar Boedapest om een hele week daar te gaan festivallen.

Ook al is Sziget niet het duurste festival en Hongarije niet het duurste land, kozen we toch het goedkoopste vervoermiddel voor onze reis: de bus. Niet wetende dat we elke 3 uur wakker zouden worden, omdat iedereen de benen wilde strekken. Maarja, dit moet je dan ook maar accepteren als gierige Nederlander.

Naast gierigheid is een andere typisch Nederlandse eigenschap me ook opgevallen: zeuren over het weer. Hier doe ik trouwens overduidelijk aan mee. Het is nu dag 3 en het is hier elke dag 37 graden geweest. Als in Nederland het kwik boven de 22 graden stijgt, verbrand ik al binnen 10 minuten in de zon. Daarom blijf ik met 30 graden graag binnen. Niet alleen verschroei ik binnen no-time in dit soort tropische temperaturen, maar ik word er ook nog eens enorm sloom van. Toch is binnen blijven helaas geen optie hier, want dan wordt je badend in je eigen zweet wakker. Ik zal dus maar mijn lichtelijke zonfobie moeten gaan overwinnen om niet aan te bakken in de tent en mijn favoriete artiesten te zien.

Gelukkig ben ik hier trouwens niet de enige hittezeurder want 90 procent van de festivalgangers hier is Nederlands. Het voordeel daarvan is dan weer wel dat er veel goede Nederlandse bands op af komen, zoals Chef’Special en De Staat.

Ik zou graag nog de hele HALLO volschrijven over alle artiesten en mijn ervaring op Sziget, maar voor nu houd ik het hier even bij. Macklemore speelt zo meteen en die mag ik niet missen.

Liefs,
Anke

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie