Horst aan de Maas wordt te klein

20-7-2017 door: Redactie
“Ga je nu twee weken weg? Zolang ben je nog nooit alleen van huis geweest”, zegt mam die stiekem hoopt dat ik toch thuis blijf.

Morgen pak ik mijn koffer en vertrek ik voor twee weken naar Zeeland om daar animatiewerk te gaan doen. Mijn vrienden en familie wilden spontaan allemaal afscheid van me nemen. Dit terwijl twee weken nog wel meevalt naar mijn mening. Misschien is het juist goed als ze alvast een beetje wennen aan mijn afwezigheid, want ik ben na de vakantie van plan om op kamers te gaan.

Op de diploma-uitreiking merkte ik dat ik niet de enige was die vond dat Horst aan de Maas te klein wordt. Bij iedere naam die genoemd werd op de uitreiking, werd een persoonlijk zinnetje verteld of waar ze gingen studeren. Nou, al mijn klasgenoten die gaan studeren zijn straks over het hele land verdeeld en de klasgenoten die een tussenjaar pakken, zijn straks over de hele wereld te vinden. Van mijn vriendengroep gaan er al drie naar het buitenland. Een vriendin komen opzoeken in Australië is wel even wat anders dan de fiets pakken naar dat ene gat 10 kilometer verderop.

Hoewel ik iedereen ga missen, vind ik het mooi dat iedereen zijn of haar dromen achterna gaat. Eindelijk zijn we verlost van die verplichte fietstochten, gymlessen en saaie uurtjes Nederlands. We zijn nu compleet vrij om onze eigen keuzes te maken. Volgend jaar ga ik mijn droom om designer te worden achterna op de ­kunstacademie in Utrecht. Iemand die toevallig nog een kamer over heeft daar?

Straks hoop ik hier dus weg te zijn, maar no worries. Jullie zijn nog lang niet van me af. Daarvoor is het schrijven van columns veel te leuk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie