Slotdagen, jaarboeken en galajurken

13-4-2017 door: Redactie
Na zeven jaar komt eindelijk het einde in zicht van mijn Dendron-carrière. Hoewel ik lang ik op dit moment heb gewacht, geloof ik niet dat de examens al zo dichtbij zijn.

Als brugneetje zag ik vwo6’ers als volwassen slimme mensen die altijd hun zaken op orde hadden. Niets is wat het lijkt, want dat zijn we meestal niet. Wat we wel zijn is een hechte groep, die elkaar door en door heeft leren kennen de laatste jaren. Ik hoef in een tussenuur nooit alleen te zitten en heb geen enkel saai cluster. Misschien komt dit een beetje slijmerig over maar ik moet het toch even kwijt: ik ga mijn klasgenoten missen.

Terwijl ik me mentaal voorbereid op het afscheid en op de examens, richten andere klasgenoten zich meer op voorbereiding en organisatie van de slotdag en het jaarboek. Niemand lijkt het meer over de examens te hebben. Wat ik het meest opvang uit gesprekken in de klas zijn uitspraken als: “nee bah ik wil niet dat de slotdagshirts kanariegeel worden” of “Op wie heb jij gestemd als knapste meisje van de klas?”. In de pauze krijg ik dan weer tien telefoons tegelijkertijd in mijn gezicht geduwd: “Wat vind je van mijn galajurk?? Mooi he?”

Op mijn telefoon stromen appjes binnen: “Zullen we gaan chillen?” Dit met de gedachte: leren heeft geen zin want wat ik nu niet snap, snap ik straks ook niet. Ik ben benieuwd of de examenstress in de meivakantie wel toeslaat. Die is in ieder geval nu nergens te bekennen. De enige stress die ik bij de zesdejaars opvang is gezonde slotdag-jaarboek-gala-stress.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie