F*ck angst

19-10-2017 door: Redactie
“App je even als je thuis bent.” Die zin krijg ik altijd wel te horen als ik naar huis ga. Hier kijk ik ook niet meer echt van op, want ik ben er mee opgegroeid.

Eigenlijk vind ik het heel lief als mensen het zeggen, het laat zien dat ze willen dat je veilig bent. Sinds de laatste ontwikkelingen lijkt de kans dat het ooit misgaat, alleen maar reëler te worden.

Waarschijnlijk hoef ik niemand het verhaal van Anne Faber uit te leggen en hoe vreselijk het is. Het lijkt me verschrikkelijk om als vrienden en familie nooit meer dat app’je te krijgen dat ze veilig thuis is. Zelf raak ik al lichtelijk in paniek als mijn vriendinnen na een avond uit niks meer laten weten. Gelukkig is het nog nooit misgegaan.

Toen de verdwijning van Anne in het nieuws kwam, had ik meteen een bezorgde moeder aan de lijn. Ik moest heel erg goed op mezelf letten en heel erg goed opletten op straat. Dit is natuurlijk ook heel lief. Alleen wil ik dit allemaal niet moeten. Het liefste wil ik alleen over straat fietsen of lopen en me volledig veilig voelen. Ik wil niet moeten bellen met iemand als ik ’s avonds alleen terug fiets.

Zelfstandigheid, dat wil ik. Begrijp me niet verkeerd, dat mensen willen dat je veilig bent is heel erg lief en zo hoort het ook, maar ik ben zo afhankelijk van mensen. Ik kan niet langer ergens blijven hangen, terwijl iedereen wil gaan. Anders moet ik alleen fietsen en dat mag niet. Altijd moet ik iemand regelen om mee terug te fietsen of iemand regelen die me kan ophalen. Ik wil niet bang zijn, mensen horen niet eng te zijn.

Nu is iedereen bang voor elkaar, thanks klootzak.

Liefs,

Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie