'Een connectie blijft een connectie'

9-8-2018 door: Redactie
De leden van Werkgroep 11, actief in de Norbertuswijk in Horst, organiseerden zaterdag 4 augustus een ontmoetingsmoment voor de inwoners van deze buurt. Met deze ontmoetingen wil de werkgroep leren wat er in de wijk speelt.
maskTop
'Een connectie blijft een connectie'
maskBottom

Werkgroep 11, bestaande uit professionals en vrijwilligers uit de wijk, wil voor meer verbinding en samenwerking zorgen. Dit doen ze door verschillende evenementen te organiseren en door in gesprek te gaan met de inwoners. Tijdens deze ontmoetingsmomenten kunnen de bewoners met Karin van der Plas en Annet van Soest, leden van de werkgroep, in gesprek gaan. “Werkgroep 11 is ontstaan tijdens een inspiratieavond in 2017. Veel mensen waren van mening dat er iets moest komen dat er voor zorgt dat er ook echt meer samenwerking en verbinding komt binnen de wijk. Vanuit dit idee is Werkgroep 11 ontstaan”, vertelt Karin.

Ook ondersteunt de Werkgroep het 10-puntenplan van het wijkcomité ondersteunen. “Dit 10-puntenplan één van de uitkomsten van een enquête die in 2013 binnen de wijk werd gehouden. Hieruit bleek dat veel wijkbewoners erg betrokken zijn met de wijk en vooral willen dat dat ook zo blijft. Hierna is er een 10-puntenplan bedacht”, zegt Annet.

Dit plan bestaat uit verschillende thema’s zoals zorg, voorzieningen, historisch erfgoed en een ontmoetingsplek. Een ontmoetingsplek heeft de wijk inmiddels. Deze heet het Huis van de Wijk en deze bevindt zich in hetzelfde gebouw als basisschool De Twister.

“Dat ons dit gelukt is, daar zijn we nog steeds heel erg blij mee. Maar we zijn er nog lang niet natuurlijk, ook de rest van de punten moeten uitgevoerd worden”, vertelt Karin.

Daar hoopt Werkgroep 11 aan bij te dragen. Dit doet de groep vooral door met mensen in gesprek te gaan. “Wij organiseren deze ontmoetingen zodat wij in gesprek komen met de mensen uit de wijk. We hebben hier niet altijd echt een kans voor, maar de bewoners hebben er wel behoefte aan. Vaak gaan mensen met vragen naar de huisarts die niet medisch zijn, dit is zelfs 40 procent. Wij proberen door met mensen te praten en contact te zoeken, dit getal omlaag te krijgen. Vaak willen mensen hun verhaal kwijt en zoeken een luisterend oor. Wij, als Werkgroep 11, bieden dit aan. We zorgen ervoor dat de bewoners ergens terecht kunnen”, zegt Karin.

Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat de inwoners weten dat de werkgroep bestaat. Daarom worden er verschillende evenementen en ontmoetingen georganiseerd. “We hebben deze ontmoetingen nu al een aantal keer gedaan en het blijven mooie momenten. Het maakt niet uit hoeveel mensen er op af komen, een connectie blijft een connectie”, vertelt Annet. De leden van Werkgroep 11 zijn deze zomer nog op verschillende plaatsen in de wijk Norbertus te vinden. Zo trappen ze op Burendag een nieuwe activiteit af, Kom op de Soep. Hierbij staan ontmoeten en samen bewegen centraal. De activiteit wordt steeds afgesloten met een kom soep. Vanaf 22 september zal dit elke zondag plaatsvinden in het Huis van de Wijk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie