Herinneringsboom Ter Peel geplant

30-11-2017 door: Redactie
Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Peel in Evertsoord stond zaterdag 25 november stil bij het veertigjarig bestaan van de gevangenis. Door de weduwe van de eerste directeur, de heer Groen, werd ter herinnering een Hollandse iep geplant. Op 27 juni 2017 was het veertig jaar geleden dat staatssecretaris Zeevalking de toenmalige manneninrichting Ter Peel opende.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Er konden tachtig mannen verblijven. De eerste directeur was de heer Groen. Er bleek echter behoefte zijn aan ruimte voor vrouwelijke gedetineerden. De mannen vertrokken naar Stevensbeek en 10 jaar later, op
21 december 1988, werd de vrouweninrichting Ter Peel geopend met 58 vrouwelijke gedetineerden. Vanaf 1997 is PI Ter Peel verder gegroeid. Er werd een Huis van Bewaring gebouwd, daarna een gevangenis en tot slot een flexibele capaciteit in 2003. Op dit moment kent Ter Peel 297 plaatsen, waarvan 72 plaatsen voor mannen in een zeer beperkt beveiligde inrichting. Om bij het jubileum stil te staan werd in samenspraak met Groengroep Sevenum op zaterdag 25 november een Hollandse iep geplant.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie