Helpende Handen realiseert opvanghuis

23-10-2014 door: Redactie
Stichting Helpende Handen India, het Dendron College in Horst en Stichting Wilde Ganzen hebben samengewerkt om een opvang- en verzorgtehuis voor kansarme vrouwen in India te financieren. In Tiruvanamalai werd het opvanghuis onlangs in gebruik genomen.

In Nederland is in de loop van de jaren al veel veranderd in de psychiatrie en de verstandelijk gehandicaptenzorg, schrijft Stichting Helpende Handen India. Cliënten worden niet meer achter gesloten deuren en hoge muren opgevangen, maar midden in de samenleving.

In veel landen, zoals India, is de situatie voor deze mensen minder gunstig. Vooral vrouwen met een psychiatrische ziekte of lichamelijke of verstandelijke beperking hebben weinig kansen. Zij worden door de samenleving niet opgevangen of verzorgd.

In 2012 heeft Stichting Helpende Handen India bij Stichting Wilde Ganzen daarom het Ramana-project ingediend. Zij zagen de behoefte in India voor een opvanghuis voor vrouwen en mogelijk hun kinderen. Recentelijk werd een van de geplande Ramana-opvanghuizen in gebruik genomen.
Het project is vernoemd naar de bekende heilige Ramana (1879-1950), die in Tiruvanamalai leefde, en werd zonder inmenging van de overheid gerealiseerd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie