Hegelsom Baas van Horst aan de Maas

20-5-2015 door: Redactie
Het nieuwe sport- en spelevenement Baas van Horst aan de Maas heeft op zaterdag 16 mei haar vuurdoop in Sevenum gehad. Ondanks de regen spreekt de organisatie van een geslaagde eerste editie. Hegelsom won en is een jaar lang Baas van Horst aan de Maas.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Tijdens Baas van Horst aan de Maas namen zestien teams uit tien verschillende dorpen het tegen elkaar op. Alle teams vertegenwoordigden een kroeg of soos uit eigen dorp. Het team de Killerbees uit Hegelsom vertegenwoordigde zaal Debije in Hegelsom en won de wedstrijd. Zoals ze in Hegelsom wel vaker zingen “Hegga is de baas”, bewezen zij zich op de eerste editie van het sport- en spelevenement.

Het terrein van Baas van Horst aan de Maas bestaat uit een paar weilanden. Met natte voeten, trainingsbroeken en T-shirts lopen de teams door het lange gras. Ondanks de regen genieten ze zichtbaar van de spellen die zijn opgezet. Carla Claassens (27) uit Melderslo is verrast door haar vriendinnen. Zij viert vandaag haar vrijgezellenfeest en doet daarom mee. “Het is supergezellig. Hopelijk trouwt volgend jaar de volgende. Dan kunnen we met het volgende vrijgezellenfeest weer meedoen.”

De spellen op het terrein zijn grotendeels door verenigingen uit verschillende dorpen samengesteld. Bij het parcours van Jong Nederland Meterik staan Paul Hoeijmakers (31) en Jos van Ras (54) uit Meterik. Zij bedachten samen met andere vrijwilligers het spel Expeditie Meterik, afgeleid van een spel bij Expeditie Robinson. “Iedere vereniging kreeg een bepaald budget en mocht een activiteit bedenken. Wij hebben een legernet gekocht voor het spel, dat we na vandaag mogen houden. We promoten onze vereniging en krijgen nieuwe materialen. Twee vliegen in een klap.”

De organisatie kom je verspreid op het terrein overal tegen. Jong en oud zet zich in om het nieuwe evenement te ondersteunen. Geert Lenssen (32) uit Kronenberg heeft Baas van Horst aan de Maas mee georganiseerd en kijkt tevreden over het terrein. “We willen er een structureel iets van maken. Het liefst groeien we na deze editie door. Uiteindelijk kunnen er per dorp twee teams meedoen. Dat hebben we dit jaar niet gered, maar die ambitie hebben we wel. En jong én oud mogen meedoen.”

Tijdens Baas van Horst aan de Maas werden de teams op verschillende vaardigheden getest. Naast veel teamwork werd de kennis en kunde van individuen ook getest. Met de tussenstand leek het er nog op dat Sevenum ging winnen, maar ’s avonds bleek toch dat Hegelsom ze versloeg. Hegelsom werd eerste,­ Grubbenvorst werd tweede en Kronenberg eindigde als derde. Omstreeks 21.30 uur werd de uitslag bekend en kon Baaspop, het nieuwe feest gekoppeld aan Baas van Horst aan de Maas, beginnen.

Volgend jaar wordt het evenement­ in Hegelsom gehouden. De organisatie blijft in handen van stichting Baas van Horst aan de Maas.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie