Hannes 2011 voor de postbode

9-2-2012 door: Redactie
Op de Klosaoverdracht van dit jaar, op woensdag 8 februari, heeft cv d’n Dreumel uit Horst d’n Hannes van 2011 bekendgemaakt. Deze trofee wordt door de carnavalsvereniging jaarlijks uitgereikt aan iemand die ’boete zien schuld duchtig gekloet is’. De ‘ouderwetse’ postbode is de winnaar, of de verliezer: de man die in uniform met heuptas door weer en wind zijn post bezorgde bij de mensen thuis.

Het statige bedrijf PTT veranderde in 1989 in KPN, in 2002 werd het TPG, in 2006 TNT en in 2011 PostNL. En het ging steeds weer ten koste van het personeel. Het is onrustig bij de post: de post is bezorgd.

In Horst werd het postkantoor gesloten, werd er vervolgens een postagentschap geopend bij de Plus, een distributiecentrum in de Doolgaardstraat, dat inmiddels alweer verplaatst is naar een garagebox. Mensen zijn overgeplaatst naar Venlo of rijden nog slechts autodiensten. Kortom, volgens D’n Dreumel zijn ze van actieve post, post-actief geworden. Daarbij komt dat de overgebleven postbodes hun werk moeten doen op hindernisbanen, dankzij trottoirs vol afval en glasvezelsleuven.

D’n Hannes 2011 is, namens alle postbodes, in ontvangst genomen door postbode Gijs Hendrix en ook dit jaar weer ontworpen door Al Jacobs.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie