Terugkijken en vooruitkijken tijdens jubileum HVC

5-10-2017 door: Redactie
De Hegelsomse Volleybal Club (HVC) bestaat dit jaar 40 jaar. Zaterdag 7 en zondag 8 oktober wordt dat gevierd met een feestweekend. Dit feestweekend staat niet alleen in het teken van terugkijken, maar met een aanstaande fusie met VCM uit Meterik en AVOC uit America kijken ze hier ook vooruit.
maskTop
Terugkijken en vooruitkijken tijdens jubileum HVC
maskBottom

De club werd 40 jaar geleden opgericht door onder anderen de eerste voorzitter, Hay Arts. “Dit gebeurde bij mijn overbuurman Gert van de Ven. We hebben toen een oproep geplaatst in ons verenigingsblaadje en naar het animo gekeken. Er waren toen veertig geïnteresseerden, waarvan er 32 ook direct lid zijn geworden.” De vereniging begon met enkel heren en dames, een jeugdafdeling hadden ze nog niet. “Ik was als oprichter ook de eerste voorzitter. Het was toen nog uitvogelen hoe alles werkte, het contact met de bond bijvoorbeeld. Ook de financiën bij elkaar krijgen, was moeilijk. Zo werd er een begin gemaakt met de hanenactie en organiseerden we de handmelk­actie. Die laatste was geen succes. Het meest verdienden we aan het bouwen van champignonstellingen bij Heijer aan de Stationsstraat. Dat deden we twee keer en daar verdienden we goed mee.”

Arts heeft goede herinneringen aan zijn tijd als voorzitter. “Bij het champignonsbedrijf Heijer hebben we toen met alle leden gewerkt. Heren die het zwaardere werk deden en dames die bijvoorbeeld schroeven konden aandraaien.” Oud-voorzitter
Wil Craenmehr vult aan: “Ook het 25-jarig jubileum was mooi. Ik denk dat daar wel 99 procent van de leden aanwezig was.” Arts: “Dat is wel iets dat minder geworden is, de betrokkenheid van de leden. Tegenwoordig geven mensen liever geld dan dat ze meewerken.” Desalniettemin zien de oud-voorzitters nog veel moois. Arts “Binding is het mooiste, het is ook een teamsport. Er ontstaan ook vriendengroepen uit teams. De derde helft is ook belangrijk.”

Voor hun 40-jarig jubileum hebben ze zaterdag 7 en zondag 8 oktober een feestweekend. Arts: “Zaterdagmiddag hebben we een reünie voor oud-leden en leden. We hebben dan twee jubilarissen: Gerd Buijssen en ik ben er een. Voor hen en het bestuur is ’s avonds een receptie en aansluitend een feestavond. Volleybalverenigingen AVOC uit America en VCM uit Meterik zijn dan ook welkom.” Huidige voorzitter Ben Kleuskens: “Omdat spelers nu al samen spelen, hopen we dat er ook een aantal van hen blijft.” De zondag staat volledig in het teken van volleybal. Craenmehr: “We spelen dan bossabal, dat is een combinatie van volleybal, voetbal en turnen op een opblaasbaar veld, wat ook leuk is om naar te kijken. Ook hebben we de join volleybalbus, spellen van jeugdkampen en een paar volleybalvelden tot onze beschikking.”

Op die zondag zijn ook AVOC en VCM welkom. Samen met HVC gaan zij fuseren tot een nieuwe club. Arts: “Zaterdag staat dus meer in het teken van terugkijken. Maar op zondag kijken we vooruit.” Kleuskens vult aan: “We hebben nu een intentieverklaring met de volleybalbond. Daardoor spelen de spelers van de verschillende verenigingen al samen. Het doel is dat we op 1 juli 2018 geheel gefuseerd zijn.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie