Steven Paul zingt vort plat

21-2-2018 door: Redactie
De Horster folkzanger Steven Paul bracht onlangs zijn EP ‘Zingt Vort Plat’ uit. Een EP die, zoals de titel doet vermoeden, een omschakeling maakt van het Engels naar het Horster dialect. Een omschakeling die de humor in zijn teksten een stuk beter uit laat komen.
maskTop
Steven Paul zingt vort plat
maskBottom

Zijn eerste officiële volledige studio-album stamt uit 2016 en heet ´Vegetarian Cannibal Lounge. Het is een plaat voorzien van veertien liedjes in de Engelse taal. Wie en wat en hoe Steven Paul precies is, is in mysterie gehuld. Dat wat wel bekend is, is dat hij zelf alle instrumenten bespeeld. Zang, achtergrondzang, mondharmonica, gitaar, banjo, basgitaar, piano en drums, het valt allemaal onder het kopje ‘kundig’ bij Steven Paul. Het is iets waar hij sinds zijn elfde levensjaar volop in zit. Sindsdien heeft hij een hoop ervaring opgedaan in diverse bands en die ervaring vindt zijn weerklank in dit project.

Hiervoor ging hij op les bij zangeres Angelique Hesen uit Horst, die het beste uit zijn stem heeft weten te halen. Zijn stem sluit perfect aan bij de folky troubadourstijl die in zijn muziek naar voren komt. Hij vertelt verhalen in zijn liedjes; sommige zijn autobiografisch, sommige zijn fictief. ‘Wègwoede’ vertelt over de frustraties die gepaard gaan met trage medeweggebruikers, terwijl ‘Ik zeg aalt maa zoë’ een opsomming is van verschillende dagelijkse irritaties. Gelukkig heeft Steven Paul daar een heel passend antwoord op. ‘Ik heb unnu kater’ is iets wat zich niet te raden laat. Steven Paul heeft altijd humor in zijn teksten gehad. In het Engels lag dit er niet zo dik bovenop, maar op de EP ‘Zingt Vort Plat’ komt het heel duidelijk over. Het is een combinatie van de meest uiteenlopende, flauwe onderwerpen, die in de tussentijd zeer herkenbaar zijn. Ludieker van aard zijn ‘Babi Pangang’ en ´Giraffe, Kamiël & Olifant’. In de één wordt een zekere angst omschreven voor het Aziatische gerecht, terwijl de ander vertelt over een bizarre ontmoeting met de benoemde dieren. Het moge duidelijk zijn; ‘Zingt Vort Plat’ is een luchtig geheel geworden, waarbij Steven Paul in het dialect nog meer tot zijn recht komt. Hij zet zijn folky troubadoursstijl voort in zijn eentje en slaagt er prima om het als een voltallige band te laten klinken. Zo af en toe doet hij een optreden en dat doet hij dan ook echt als one-man-band. Zijn optredens zijn een mix van eigen werk en covers, die variëren van Judas Priest tot aan Piet Veerman. Zaterdag 24 februari staat hij op het festival Canix-Allstars, in OJC Canix in Lottum. Een festival waar iedere band/artiest aanwezig een korte set covers spelen van één artiest. Steven Paul treedt die avond op als Boney M.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie