Gevangenisstraf voor gedetineerde na wapenvondst

22-3-2018 door: Redactie
De man die vorig jaar februari in gevangenis Ter Peel in Evertsoord werd aangehouden op verdenking van het plegen van drie gewapende overvallen en het bezit van vuurwapens, is door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf.

De man zat in Ter Peel een straf uit van vijftien jaar, omdat hij in 2008 is veroordeeld voor het plegen van een levensdelict. De drie overvallen in Geleen, Someren en Overloon vonden plaats tussen 25 december en 20 januari 2017. Bij de doorzoeking van zijn cel werd door de politie het wapen aangetroffen. In de auto van de verdachte werd een Kalasjnikov gevonden. De man verbleef in een Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting (ZBBI). ZBBI’s hebben een zeer laag beveiligings­niveau. Er is geen detectiepoort en gedetineerden kunnen zelf in en uit lopen. De verdachte was sinds oktober 2016 overgeplaatst naar een halfopen inrichting en mocht in het weekend met een enkelband om op verlof. De overvallen werden tijdens zijn weekendverlof gepleegd. Dienst
Justitiële Inrichtingen startte een intern onderzoek.

De rechtbank veroordeelde de man onlangs tot twaalf jaar gevangenisstraf en het betalen van ruim 16.000 euro aan schadevergoeding aan de slachtoffers.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie