Gevangenisstraf na burgerarrest

17-8-2017 door: Redactie
Een 49-jarige man uit Horst is veroordeeld tot een gevangenisstraf en een behandeling voor zijn verslaving. De Rechtbank Limburg gaf hem die straf vanwege meerdere winkelinbraken en het gebruik van geweld eerder dit jaar.

De man werd opgepakt nadat hij op 18 april een inbraak had gepleegd bij een computerzaak aan de Venrayseweg in Horst. In de rechtszaak gaf hij toe de inbraak gepleegd te hebben. Volgens zijn advocaat pleegde de man de diefstal in de hoop aangehouden te worden. Dat acht de rechtbank echter niet waarschijnlijk. Toch ziet zij in dat de man meerdere keren gevraagd heeft om hulp: hij wil zich laten behandelen voor verslavingen en zoekt onderdak.

De rechtbank besloot daarom tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan ruim 5,5 maand voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest, en een proeftijd van drie jaar. Daarnaast moet de man aan bijzondere voorwaarden voldoen. Hij moet zich onder andere op laten nemen in een verslavingskliniek en mag geen alcohol en drugs gebruiken. Ook moet hij in een woonvoorziening gaan wonen en het dagprogramma daar volgen.

De man sloeg in april de ruit van de voordeur in bij een computerzaak in Horst en nam meerdere telefoons en tablets mee. De Horstenaar werd op zijn vlucht echter gestopt door een 65-jarige dorpsgenoot, die hem uit de winkel zag komen en het alarm hoorde. De 65-jarige Horstenaar werkte de inbreker tegen de grond en hield hem in bedwang tot de politie was gebeld en ter plaatse was.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie