Geplukt Niek Vervoort

19-7-2018 door: Redactie
Het liefste werkt hij samen met mensen die een bepaalde passie delen. Op die manier komen er mooie resultaten en dat is hetgeen waar hij energie uithaalt. DAF is zijn absolute passie: als hij niet werkzaam is voor DAF in Eindhoven, dan is hij wel actief voor de DAF Fanclub Nederland. Deze week wordt Niek Vervoort (32) uit America geplukt.
maskTop
Geplukt Niek Vervoort
maskBottom

Hij is geboren en getogen is in America. Tussendoor heeft hij een tijdje in Meterik gewoond. “Dat kwam toevallig zo uit”, vertelt hij. “Ik wilde op mezelf wonen, maar ik was alleen en het is dan niet gemakkelijk om zelf een eigen huis te krijgen of te kopen. Ik kon terecht in een kleiner huisje dat bij een groter huis hoorde. America lag hier wel heel dichtbij, op een afstand van acht minuten fietsen, dus dat was nog wel te doen. Ik ben daar toen wel gaan wonen met de intentie om ooit terug naar America te gaan, daar ligt toch mijn hart.”

Tegenwoordig woont hij dan ook weer in America. Overdag is Niek werkzaam als demo-chauffeur bij DAF in Eindhoven, werk waar hij twintig jaar geleden alleen nog maar van had kunnen dromen. “Van jongs af aan heb ik die liefde voor DAF al in me zitten. Ik kom zelf uit een chauffeursfamilie en mijn vader reed altijd DAF. Omdat ik nog jong was, bedacht ik dat dat dan wel de beste auto moest zijn. Het is toen echt mijn merk geworden en op het moment dat ik er klaar voor was, besloot ik ook om voor DAF te gaan werken. Dat is nu ongeveer twaalf jaar geleden.” Voordat hij bij DAF begon, heeft hij eerst een paar jaar als vrachtwagenchauffeur gewerkt. “Ik wilde graag als chauffeur werken, net als mijn vader, maar toen ik dit eenmaal deed, merkte ik dat ik toch iets meer met de handen wilde doen. Ik zag het niet zitten om veertig jaar lang rond te rijden en enkel ladingen te laden en te lossen. Ik wilde meer uitdaging en variatie, maar daarnaast ook meer de technische kant van het verhaal. Zodoende ben ik toen uit gekomen bij de DAF-fabriek in Eindhoven”, laat Niek weten. Daar begon hij met werkzaamheden in de fabriek. Van daaruit volgde hij een opleiding tot vrachtwagenmonteur, waarvoor hij dan één dag in de week naar school ging en de andere vier dagen werkte. “Zo ben ik op veel verschillende afdelingen terecht gekomen en ben ik het hele bedrijf door geweest. Tot op een moment ze bij de afdeling demo-voertuigen nog iemand zochten en ik daarvoor de aangewezen persoon bleek te zijn.”

Zijn huidige functie laat zich dan ook het beste omschrijven als demo-chauffeur, waarbij hij door heel Europa trekt om nieuwe modellen van DAF-vrachtwagens te promoten. Hij maakt hiervoor ritten met onder andere journalisten of gaat naar evenementen. “Hierdoor kom ik dus door heel Europa in magazines te staan, de ene keer met foto, de andere keer alleen met een verhaal, afhankelijk van wat de insteek van het magazine is natuurlijk. Hierbij is het belangrijk dat iemand in geuren en kleuren kan vertellen over het nieuwe model en dat kan ik vanuit mijn technische achtergrond. Het werk dat ik nu doe, bevat alles wat ik wil: in vrachtauto’s rijden, het technische verhaal en de omgang met mensen. Het is aan mij dat de nieuwe modellen zo goed mogelijk voor de dag komen.” Daarnaast is hij in zijn vrije tijd voorzitter van DAF Club Nederland, met ruim 1.700 leden en die als streven heeft om alle DAF-personenauto’s op de weg te houden. “Wij bieden hierin ondersteuning in onder andere onderdelenvoorziening en technische ondersteuning. We hebben leden door het hele land zitten. In september gaan we samen naar Engeland voor een week waar we een DAF-club uit Engeland treffen en waar van alles georganiseerd is.”

Niet alles is DAF voor Niek. Hij houdt van een glas bier op zijn tijd en is nog wel eens in de kroeg te vinden. Ook heeft hij genoeg tijd om handen om zo nu dan om te ontspannen met een film of een boek. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met de renovatie van het Beukenhof in America. “Dat doe ik erbij, omdat ik graag betrokken ben bij het dorp. Met de stichting zijn we volop bezig om plannen te maken voor de renovatie van het Beukenhof en er voor te zorgen dat het weer het openluchttheater wordt, zoals dat ooit net de na de oorlog was. Er zijn toen vijf grote toneelstukken geweest, maar door de opkomst van de tv en de toenemende kosten van het onderhoud, is het uiteindelijk in verval geraakt.” Het is dan ook de plaatselijke toneelvereniging die het initiatief heeft opgepakt om het Beukenhof weer op te knappen. “Iedere vijf jaar zetten zij een grote productie neer. Het is de bedoeling dat de première in 2019 hiervan in het Beukenhof plaatsvindt.” Op de vraag of Niek nog op vakantie gaat dit jaar is hij duidelijk: “Nee. Voorheen ging ik wel vaker, maar ik woon net anderhalf jaar op dit adres en er moet nog het een en ander gebeuren, dus daar kan ik in die weken wel mee vooruit.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie