Geplukt: Marjet Derix

26-7-2018 door: Redactie
Ze is opgegroeid in America, maar nu woonachtig in Lottum. Ze werkt als marketingadviseur bij Munckhof Groep en in haar vrije tijd is ze veel bezig met hardlopen en het organiseren van het Rozenfestival. Deze week wordt Marjet Derix (31) geplukt.
maskTop
Geplukt: Marjet Derix
maskBottom

Marjet is geboren en getogen in America. Daar groeide ze op en heeft ze haar jeugd tot en met de middelbare school doorgebracht. “Ik ben met van alles bezig geweest in America. Ik heb er jaren gekorfbald en de vriendinnengroep van toen heb ik nog steeds. Ook het grootste deel van mijn familie woont nog in America, dus ik kom er nog wekelijks.” Na de middelbare schoolperiode ging Marjet studeren in Breda. “In Breda heb ik Vrijetijdsmanagement gestudeerd. In het derde jaar van die studie heb ik een buitenland-stage in Portugal gedaan. Dat was een geweldige ervaring, zeker gezien het feit dat reizen een van mijn grootste hobby’s is.” In het laatste jaar van de studie liep Marjet stage bij Munckhof Groep, waar ze nu nog altijd werkzaam is. “Ik liep daar een CRM (Customer Relationship Management, red.) stage. Na mijn afstuderen kon ik bij Munckhof blijven werken als medewerker Marketing en Communicatie. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid binnen het bedrijf tot marketingadviseur en geef ik advies over met name de online marketing binnen het bedrijf.”

Bij Munckhof heeft Marjet haar huidige vriend Joris leren kennen. “Eerst waren we gewoon collega’s maar uiteindelijk zijn we verliefd geworden”, lacht Marjet. “In 2012 ben ik naar Lottum verhuisd en samen gaan wonen met Joris.” Inmiddels wonen Marjet en Joris niet meer met z’n twee, maar zijn daar Linn (3) en Tom (1) bijgekomen. Samen onderhouden ze een moestuintje, waar ze hun eigen groente en fruit telen. “Vooral Linn vindt het heerlijk en ik begin er ook steeds meer interesse in te krijgen. Het is leuk om te ontdekken hoe je met je eigen gekweekte groente en fruit heel veel kunt doen.”

Vanuit haar werk is Marjet terechtgekomen bij de organisatie van het Rozenfestival in Lottum. “Ik ben voorzitter van de werkgroep PR. Ik onderhoud het mediacontact en ik stuur het team aan. Daarnaast hebben we dit jaar weer een nieuwe Rozenkoningin uitgekozen.” In de laatste maanden voor het Rozenfestival heeft Marjet de drukste periode. “Het is belangrijk om juist dan te zorgen dat er bijvoorbeeld spotjes online komen en dat we overal in het nieuws komen. Naast mijn huidige werk ben ik dan echt de meeste tijd bezig met het festival. Maar naast dat het veel tijd kost, is het vooral ook erg leuk om te doen.”

Voor Marjet is ook sporten een belangrijk onderdeel in haar leven. “Ik heb altijd gekorfbald. Eerst bij Erica dames 1 en later nog een tijdje bij Oranje Wit en SV Oxalis. Helaas heb ik in 2015 een blessure opgelopen waardoor korfballen momenteel geen optie is. Hierdoor heb ik mijn pijlen gezet op het hardlopen.” In het hardlopen kan Marjet echt haar ei kwijt. “Lekker naar buiten, lekker rennen en helemaal afgeschakeld terugkomen. Heerlijk!” Het hardlopen is naast dat het een hobby is ook echt een passie geworden voor Marjet. “Als ik twee weken niet heb hardgelopen, dan word ik chagrijnig”, lacht Marjet. “Dat komt denk ik omdat ik dan te weinig buiten ben geweest, maar ook omdat ik met hardlopen even weg kan van alles in het dagelijks leven.”

Naast hardlopen is ook reizen een grote hobby van Marjet. “Ik kan wel zeggen dat ook dat een passie is geworden. Het ontdekken van nieuwe culturen en veel van de wereld zien, dat vind ik prachtig.” Het meest trots is Marjet op haar reis door Zuid-Amerika, vlak voor ze verhuisde naar Lottum. “Toen ben ik met een vriendin in acht weken Zuid-Amerika rondgereisd, zonder dat we echt een plan hadden. We waren daar bijvoorbeeld in de winterperiode, maar daar waren we totaal niet op voorbereid. Toen hebben we de route van de reis iets moeten aanpassen. Dat was geen probleem, omdat we nog niks hadden vaststaan.” Momenteel staat het reizen op een iets lager pitje, doordat er nu twee kleintjes zijn bij gekomen. Maar ook met de kinderen wil Marjet graag nog gaan reizen in de toekomst. “Ik wil heel graag nog naar Canada. De natuur daar lijkt me geweldig mooi om te zien. Daarnaast wil ik ook nog heel graag naar Nieuw-Zeeland, maar dat doen we pas als Linn en Tom er bewust iets van kunnen meemaken.” Tot die tijd staan er ook binnen Europa nog genoeg landen op het lijstje van Marjet. “Zweden en Ierland zijn landen die me nu zo te binnen schieten waar ik graag nog heen zou willen. Europa heeft nog zo veel mooie plekken waar ik nog nooit ben geweest, daar kunnen we de komende jaren wel mee vullen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie