Geplukt Inske Zaalberg

10-8-2017 door: Redactie
Ze houdt van nieuwe dingen ontdekken, reizen, boksen, eten en is gek op katten. Plannen in haar vrije tijd is niets voor haar, ze kijkt dan wel wat er op haar pad komt en maakt dan een beslissing. Deze week wordt Inske Zaalberg (35) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt Inske Zaalberg
maskBottom

“Ik ben een echte workaholic”, lacht Inske tijdens het gesprek. “Maar mijn werk is mijn hobby. Wat ik doe, voelt helemaal niet als werken.” Ik ben in mijn werk altijd opzoek of er nog verdieping of uitbreiding is. Dat wil niet zeggen dat ze geen tijd neemt om te ontspannen. “Ik spreek graag met vrienden af, vind het leuk om voor hen te koken of te gaan uiteten. Verder boks ik zeker drie tot vier keer in de week. Ja hoor, ik zit ook wel eens thuis op de bank met een boek. Maar als ik aan een boek begin, dan wil ik het in een keer uitlezen. Dus dat bewaar ik dan voor de vakanties. Weet je, er zijn nog zoveel leuke dingen om te doen.” Gelukkig is haar partner Willeke Verdellen net zo’n bezige bij. “We trekken er graag met z’n tweeën op uit. Als we op vakantie gaan, beslissen we soms pas bij de grens waar we heen gaan. Dan rijden we gewoon ergens heen en waar het mooi is zetten we onze tent neer. Het liefst in de natuur van landen als Zweden.” Inske is geboren in Wanssum en groeide op in Venray. In de jaren 90 verhuisde ze naar de Meterik. Ze heeft twee oudere zussen en een jongere broer. Haar ouders hebben sinds 1986 een eigen bedrijf in bloesemremedies (een vorm van natuurlijke geneesmiddelen). Ze werkt in het bedrijf van haar ouders en is sinds 2016 mede-eigenaar. In 2006 werd een winkel naast het bedrijf en opleidingscentrum geopend waar Inske als schoonheidsspecialiste is begonnen. “Door toen altijd bezig te zijn met de ‘buitenkant’ is mijn interesse nog meer gegroeid in gezondheid en hoe ik verandering kan maken vanuit de ‘binnenkant’ en hoe dit weer zichtbaar is aan de ‘buitenkant’.” Vandaar uit is haar werk als therapeut ontstaan. Verder verzorgt zij cursussen en trainingen in onder meer aromatherapie, bloesemremedies en celzouten. Mensen komen vanuit het hele land naar Meterik. “Op mijn zestiende twijfelde ik tussen twee opleidingen: laborante of schoonheidsspecialiste. Ik koos voor dat laatste. De driejarige opleiding rondde ik in twee jaar af. Tijdens mijn opleiding werkte ik al met natuurlijke producten omdat mijn interesse daar meer lag. Maar op mijn achttiende had ik nog niet het gevoel dat ik klaar was met leren. Dus startte ik daarna met een kappersopleiding. “Tijdens de opleiding ontwikkelde Inske een allergie.” Ik ben toen gaan kijken welke vorm van alternatieve geneeswijze ik toe kon passen om dit te verhelpen. Door middel van celzouten in combinatie met aromatherapie en bloesemremdies ben ik van de allergie afgekomen. Vervolgens ben ik me daar verder gaan verdiepen en trainingen gaan volgen.”

Bewust omgaan met voeding, een gezonde levensstijl ontwikkelen: iedereen heeft het er tegenwoordig over. Inske leeft al 35 jaar zo. “Ik ben daarmee opgegroeid. Zo ben ik mijn hele leven al vegetariër en heb ik nog nooit vlees gegeten en probeer ik toegevoegde suiker zoveel mogelijk te vermijden. Gevarieerd en gezond eten vind ik belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit chips of snoep eet. Maar ik vind het vaak te zoet en bak mijn eigen taart. Veel mensen gaan nu bewuster met hun eten en gezondheid om, ook omdat het een hype is. Maar juist zo’n hype zorgt er voor dat mensen beter gaan kijken wat ze doen. Ik vind het mooi dat mensen steeds bewuster gaan kijken wat ze eten en hoe ze leven. Je kunt hen wel zeggen dat ze suiker moeten laten staan, maar ze moeten het toch zelf ervaren.”

Inske leerde Willeke kennen in de puberteit. Inske’s broer skatete wel eens met Willeke. Zij en Inske zagen elkaar wel eens tijdens het uitgaan en Willeke werkte in de winkel van haar ouders waar Inske haar kappersspullen kocht. Daarna hebben ze elkaar jaren niet meer gezien of gesproken totdat Willeke bokslessen ging geven in Horst. “Ik ging daar samen met mijn zus een proefles doen. Daar was meteen een enorme klik. Het was zelf meer dan een gewone klik, we werden verliefd op elkaar. Nu wonen we supergelukkig samen in Horst met onze twee katten Dodge en Chevy. Twee superlieve katten. Ze zijn erg aanhankelijk en willen het liefst de hele dag knuffelen.” Plannen maken voor over tien jaar is niets voor Inske. Ze heeft dan ook geen lijstje met dingen die ze ooit nog een keer wil doen. “Met een lijstje schep je verwachtingen, je wacht ergens op en dat kan ook teleurstellingen geven. Veel liever kijk ik naar wat er op mijn pad komt.” Dat wil niet zeggen dat ze helemaal geen dromen meer heeft. “Ik wil nog heel graag een keertje terug naar Alaska om daar met Willeke een reis te maken en daar samen de mooie natuur en cultuur te gaan bewonderen. Een aantal jaren geleden ben ik daar samen met mijn vader geweest om cursus te geven. We hebben daarna twee weken rondgetrokken. Dat is zo’n mooi land. Misschien dat Willeke en ik daar volgend jaar heengaan.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie