Geplukt Laura van de Munckhof

5-7-2018 door: Redactie
Ze noemt zichzelf impulsief en soms iets té enthousiast. Ze is graag onder de mensen en ziet zichzelf ooit nog wel panfluit spelen in Peru. Deze week wordt Laura van de Munckhof (24) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt Laura van de Munckhof
maskBottom

Laura woont nog bij haar ouders in Horst. Ze heeft een zusje van 22 jaar dat in Amsterdam woont en haar broertje van 20 woont in Nijmegen. Hoewel ze niet het idee heeft dat ze later naar Amsterdam of Groningen vertrekt, heeft Laura nog wel wat landen op haar lijstje staan om een keer te bezoeken. Zo is ze flink aan het sparen om over een jaar of twee, als ze haar studie heeft afgerond en het benodigde geld heeft, over de Trans-Siberische spoorlijn te gaan reizen. Ook de Verenigde Staten wil ze nog een keer bezoeken. “En ik zou graag panfluit spelen in Peru. Op de markt in Horst zit wel eens zo’n panfluitspeler. Dat vind ik zo mooi om te horen. Dat zou ik ook wel willen en dan moet je wel naar Peru, natuurlijk.” Allemaal die dromen kosten geld. Dus werkt Laura in de weekenden in de horeca op een vakantiepark in America. Daar heeft ze ook haar vriend leren kennen. “We zijn collega’s en kenden elkaar al langer. Uiteindelijk is dat uitgeroeid tot een relatie.”

Nadat ze haar vmbo-diploma behaalde, startte Laura met een welness-opleiding. “Daar kun je bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste mee worden of bij een spa gaan werken. Toen ik op mijn twintigste klaar was wilde ik nog niet gaan werken. Daarbij was het crisis en is de schoonheidsspecialiste vaak een van de eerste posten waar op bezuinigd wordt. Daarom ben ik verder gaan kijken en heb ik mij aangemeld voor de selectie van fysiotherapie waar ik niet doorheen ben gekomen. Hierop heb ik besloten mij op het laatste moment voor de lerarenopleiding biologie aan te melden. Voornamelijk omdat je daar heel makkelijk in kon stromen. Ja, ik ben heel impulsief wat dat betreft. Hoewel ik het vak van leraar super vond, lag biologie me niet zo. Dus na een half jaar ben ik daar mee gestopt. Vervolgens werd ik uitgeloot voor de studie fysiotherapie. Het was inmiddels januari en ik had niets omhanden. Een meisje dat ik kende van de welness-opleiding werkte als au-pair en dat leek me ook wel wat. Toen ben ik wat gaan zoeken op internet en kwam ik terecht bij een bureau in Venray.” Laura kreeg een stapel formulieren toegestuurd, maar werd toen bevangen door koudwatervrees. “Ik durfde niet meer en heb ze niet teruggestuurd. Daarop kreeg ik een mailtje van het bureau of ik nog mee wilde doen, waarop ik dacht: ik moet gewoon doorzetten.” Normaal gesproken duurt het een maand of zes voordat een au-pair bij een gezin wordt geplaatst. Laura dacht dus nog alle tijd te hebben om zich te voorbereiden. “Ik kreeg echter al snel een bericht dat ze een gezin voor me hadden.” Het was een Nederlandse familie met twee kinderen die in Engeland woonde. “Ik heb de voor en tegens afgewogen en ben er toen voor gegaan. Op 10 mei 2014 ben ik naar Newbury vertrokken, een kleine stad tussen Londen en Oxford.” Ze kreeg daar de zorg over een meisje van 5 en een jongetje van 2,5. “Dat mensen jou de verantwoordelijkheid geven over het meest dierbare wat ze hebben, dat vond ik heel bijzonder. Dat gaf mij ook weer zelfvertrouwen. Ik werd er vrij gelaten om dingen te ondernemen, waardoor ik vrienden heb kunnen maken waarmee ik in de weekenden regelmatig op pad ging. Ik heb er onder andere geleerd dat je met kinderen niet alles kunt plannen. Ik ben er uiteindelijk een jaar en twee maanden gebleven, iets langer dan gepland, maar dat kwam omdat de familie op een gegeven moment terugging naar Nederland en de laatste maanden geen andere au-pair meer wilde.”

Als Laura niet aan het studeren of werken is, vindt ze het leuk om te sporten (“een mens is niet gemaakt om te zitten”) en met haar vrienden te winkelen of wat te gaan drinken. “Maar samen op vakantie gaan, dat doen we niet meer”, lacht Laura. “We zijn een paar jaar geleden met z’n allen naar Salou gegaan en daar bleek al snel dat er toch te veel verschillen zijn. Op de terugreis hebben we toen besloten dat dat de laatste gezamenlijke vakantie was.” Tijdens haar tijd in Engeland oriënteerde Laura zich op een andere opleiding. “Ik bedacht me welke studie aansloot bij het werk wat ik daar deed en kwam uit bij pedagogiek en management. Ik heb met de docente geskypet en kon me, nadat ik terugkwam, meteen aanmelden. Ik heb nu eindelijk iets gevonden dat bij me past.” Laura hoopt volgend jaar af te studeren en weet nu al dat ze dan nog niet klaar is met leren. “Ik zit nog niet zo in de werkmodus. Ik heb nog een minor filosofie gevolgd en ook dat was heel interessant. Er zijn nog zoveel opties. Wat ik wel weet is dat ik graag met mensen werk en hen wil helpen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie