Geplukt Rick Houben

7-6-2018 door: Redactie
Hij is geboren in Meterik, maar inmiddels woont hij al bijna drie jaar in Sevenum. Hier woont hij met zijn ouders en drie broertjes. Sport vormt een groot gedeelte van zijn leven en dan met name voetbal. Deze week wordt Rick Houben (21) geplukt.
maskTop
Geplukt Rick Houben
maskBottom

Bijna drie jaar geleden terug is het hele gezin Houben verhuisd naar Sevenum. “Ik heb nog steeds alles in Meterik zitten, mijn vrienden, voetbalteam en de carnaval”, vertelt hij. “In het begin vond ik het verhuizen jammer, maar nu ben ik er aan gewend.” Sporten was altijd al belangrijk voor Rick geweest. Zodoende is hij het ook gaan studeren. “Ik heb de opleiding sport- en beweging gedaan in Tilburg, dit is een soort van CIOS. Dit heb ik versneld gedaan in twee jaar. Het was voor mij heel logisch om deze studie te volgen. Ik moet echt bezig zijn, de hele dag stil zitten kan ik niet.”
Een ding is duidelijk voor Rick: hij wil iets doen waarin hij veel beweging krijgt. Les geven in sport op de basisschool of middelbare school leek hem erg leuk, maar na een tijdje stagelopen op een basisschool zocht hij toch iets meer uitdaging. “Het was zeker wel leuk op deze school, maar ik miste spanning. Toen heb ik op eigen houtje een stage geregeld bij de voetbalclub VVV Venlo. Zo ben ik bij de club terechtgekomen en heb ik ervaring opgedaan in training geven.” In eerste instantie is Rick niet begonnen als trainer bij VVV. Toen hij bij de club begon, deed hij dit als assistent bij de verschillende jeugdteams van de voetbalvereniging.Nadat hij een jaar stage had gelopen, vroeg de club of hij wilde blijven. Dat wilde Rick wel. “Uiteindelijk haalde ik mijn TC-III diploma: een diploma dat je minimaal nodig hebt om training te geven aan een voetbalteam. Hierna ben ik aan de slag gegaan als hoofdtrainer bij de jeugd. Met heel veel plezier ben ik vier jaar actief geweest bij verschillende teams binnen de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Het is zo fijn om met mensen te werken die ook echt willen verbeteren en resultaten willen zien. Buiten dat ik met veel plezier er heb gewerkt, was ik toch toe aan iets nieuws.” Hij werd hoofdtrainer bij SV Kronenberg. “Ik weet nog steeds niet waarom ze mij hebben gevraagd, maar ik ben wel heel blij met deze nieuw uitdaging,” vertelt Rick. Met zijn 21 jaar is het bijzonder dat hij hoofdtrainer is bij de amateurclub.
Buiten voetbal heeft Rick ook nog andere hobby’s. Zo is hij vorst bij de carnaval in Meterik. “Carnaval is gewoon iets wat ik van kleins af aan van thuis uit heb meegekregen. Hierdoor heb ik het feest altijd al volop meegevierd. Uiteindelijk werden mijn beste vriend en ik gevraagd om vorst te worden. Stiekem ben ik toch wel wat tijd kwijt met carnaval, vooral in de carnavalsperiode. Daarom beschouw ik het zeker als een hobby van me.”
Hoewel hij het naar zijn zin heeft als hoofdtrainer bij SV Kronenberg, gaat hij een andere kant op in het werkleven. “Volgend jaar begin ik met de politieopleiding tot hoofdagent. Dit werk is zo divers. De ene dag moet je een oude oma helpen met oversteken en de andere dag kom je ineens bij drie reanimaties uit. De diversiteit van het werk, dat spreekt me aan.” Toch gaat daarmee het sporten niet weg uit zijn leven. “Binnen de politieopleiding moet ik nog steeds veel sporten. Dit is een ander aspect wat me heel erg aanspreekt aan de opleiding. Het liefste ben ik bezig. Ik zou ook nooit een kantoorbaan kunnen hebben. Daar ben ik te onrustig voor.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie