Geplukt Maarten Hermans

14-6-2018 door: Redactie
Hij is geboren en getogen in Melderslo, maar doet eigenlijk alles in Horst. Hij is pas een jaar klaar met zijn studie bedrijfskunde en werkt nu al als consultant bij een consultancy-bureau. Daarnaast is hardlopen een van de belangrijkste dingen in zijn leven. Deze week wordt Maarten Hermans (27) geplukt.
maskTop
Geplukt Maarten Hermans
maskBottom

Kort voor de geboorte van hun eerste kind zijn Maartens ouders van Horst naar Melderslo verhuisd, waar één jaar later ook Maarten werd geboren. “Mijn opa en oma hadden hier een huis gebouwd en daar zijn mijn ouders gaan wonen.” Maarten groeide op in Melderslo, maar zijn dagelijks leven vond vooral in Horst plaats. “Ik ging in Horst naar de basisschool en de middelbare school. Ook heb ik twaalf jaar lang bij Wittenhorst gevoetbald. Ik deed eigenlijk alles in Horst.” Op de middelbare school is Maarten gestart op vmbo-t. Na het behalen van zijn diploma wilde hij graag bij de landmacht. “Toen ik daar ging kijken moest ik knopen maken en zware kisten tillen. Ik kon het goed, maar er zat voor mij te weinig uitdaging in.” Ook bij andere opleidingen vond Maarten niet wat hij zocht. “Ik heb toen op mijn middelbare school een gesprek gehad met de decaan. Samen met hem en mijn ouders heb ik de keuze gemaakt om naar de havo te gaan.”

Na de havo wilde Maarten toch weer bij de landmacht, maar dan als onderofficier. Helaas ging ook die vlieger niet op. “Vlak voor de selectie brak ik mijn been met free runnen. Daarvan moest ik een jaar lang revalideren en daardoor kwam ik dus niet door de keuring van de landmacht.” Een tweede gesprek met de decaan volgde en Maarten besloot om ook nog voor zijn vwo-diploma te gaan. “Ik zei toen: ‘als ik dat ga halen, ga ik naar de universiteit.’ Na twee jaar had ik ook dit diploma binnen en ben ik bedrijfskunde gaan studeren op de universiteit in Nijmegen.” Vorige zomer is Maarten afgestudeerd en vanaf oktober 2017 is hij werkzaam bij Energyprofs, een consultancy-bureau.

Omdat Maarten bij Engeryprofs afhankelijk is van de opdrachten die hij krijgt, zit hij ook nog regelmatig thuis zonder opdracht. “Die tijd die ik dan over heb, besteed ik aan hardlopen. Ik organiseer dit jaar mijn eigen hardloopevent Stand Together en in mei heb ik bijvoorbeeld nog 500 kilometer in totaal kunnen rennen.” Maarten heeft niet van jongs af aan hardgelopen. “Toen ik mijn been brak ben ik gestopt met voetballen. Daarna heb ik nog een jaar aan kungfu gedaan. Na een tijd waarin ik weinig gesport heb, heeft mijn moeder me een keer meegevraagd met hardlopen. Vanaf dat moment ben ik heel veel gaan hardlopen. Dat was in 2014.” Vanaf 2016 traint Maarten onder begeleiding van Chris en Ron Beurskens. “Mijn eerste wedstrijd was de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Daarna volgde de halve marathon van de Venloop en de marathon van Amsterdam.” Het rennen voor een goed doel heeft Maarten voor het eerst gedaan tijdens de marathon van Rotterdam. Hij wilde daarmee iets kunnen betekenen voor anderen. Daarna is hij begonnen met het organiseren van zijn eigen hardloopevenement voor een goed doel. “Op de langste dag van het jaar (21 juni 2017, red.) heb ik toen afwisselend een marathon gerend en 58 kilometer gefietst. In 15 uur en drie kwartier heb ik beide onderdelen twee keer gedaan. Daarmee heb ik geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.” Met Chris Beurskens heeft Maarten toegewerkt naar een evenement een jaar later, waarbij Maarten in elf uur 100 kilometer gerend heeft voor het goede doel. Dit jaar wil Maarten het met zijn event Stand Together nog iets grootser aanpakken en is zijn streven om in twaalf uur 120 kilometer te rennen. Hij haalt hiermee geld op voor Stichting LIVA, een stichting die gezinnen met kinderen die chronisch ziek zijn, steun en hulp biedt in alle opzichten.

De drijfveer voor het hardlopen is bij Maarten het actief bezig willen zijn. “Op de universiteit was vooral mijn mentale kracht aan het werk. Er zijn periodes geweest in die tijd dat ik spijt had dat ik nooit een fysiek actieve opleiding ben gaan doen. Het hardlopen compenseerde die gevoelens een beetje.” Het helpen van anderen heeft altijd al in Maarten gezeten. “Op de basisschool was ik altijd bevriend met iedereen. Als er iemand gepest werd, probeerde ik altijd de vrede weer terug te krijgen.” Ook op zijn huidige werk komt deze eigenschap van pas. “Het is belangrijk dat je als consultant mee kunt leven met de klant. Daarbij is empathie een belangrijke eigenschap.”

Na zijn event Stand Together wil Maarten verhuizen en op zichzelf gaan wonen. “Ik zeg altijd: ‘Running the life I want.’ Dat betekent dat rennen een van de belangrijkste dingen voor mij is, maar ook dat ik de regisseur ben van mijn eigen leven. Daar hoort een eigen huis voor mij ook bij.” Daarnaast wil Maarten in de toekomst graag een eigen bedrijf beginnen. “Ik zou het heel gaaf vinden om van mijn hobby en werk één te maken. Ik zie mezelf wel als personal trainer of hardlooptrainer een bedrijf starten. Maar dat is meer iets voor over vijf tot tien jaar Nu wil ik zelf nog teveel bereiken met mijn eigen uitdagingen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie