Geplukt Jolien Knoops- Theeuwen

5-4-2018 door: Redactie
Stil zitten is niks voor haar. Ze stelt dat als je iets wil bereiken, dat je er dan ook voor moet werken. Zo is ze zelf volop bezig met de voorbereiding van haar deelname aan de marathon van Rotterdam. Deze week wordt Jolien Knoops-Theeuwen (33) uit Tienray geplukt.
maskTop
Geplukt Jolien Knoops- Theeuwen
maskBottom

Ze is in Castenray geboren en getogen, maar haar hart heeft ze aan Tienray verloren. Daar leerde ze Bart Knoops (37) kennen. “Ik kom al sinds mijn veertiende hier in Tienray. Bart heb ik toen leren kennen via OJC Gaellus. We kwamen daar allebei vaak omdat we daar wederzijdse vrienden hadden. Het was met kijken van het EK 2000 dat we elkaar voor de eerste keer troffen, tijdens de wedstrijd waarbij Nederland met 6-1 van Joegoslavië won. De vonk sloeg helemaal over tijdens de volgende wedstrijd waarbij Nederland tegen Italië werd uitgeschakeld. Heel Nederlands was de volgende morgen in rouw, maar wij waren verliefd”, vertelt ze met een lach. Ondertussen zijn ze getrouwd en hebben ze samen een zoon van zes en een dochter van vier jaar.

Tegenwoordig werkt ze als sales-assistant bij GTL in Venlo, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering in de champignonhandel. Daar werkt ze al ruim anderhalf jaar vijf dagen in de week. “Mijn werktijden zijn aangepast aan de schooltijden van de kinderen, zodat ik ze zelf naar school kan brengen en ophalen. Dat is fijn voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Daarnaast ben ik gezegend met fantastische opvangoma’s die kunnen bijspringen als het per ongeluk een keer wat later op het werk wordt.” Bij GTL heeft ze het druk genoeg en leert ze nog iedere dag iets bij. “Ik ben iedere dag wel weer met iets anders bezig. Het is een echt mannenbedrijf en daar voel ik mij het meest op mijn gemak. Mannen zijn een stuk directer, wat meer no-nonsens. Zo zit ik zelf ook in elkaar.” In haar vrije tijd geeft ze les bij Rongen Sports in Horst. “Daar verzorg ik voor één uur in de week de ClubPower-les, iets wat in de volksmond misschien beter bekend is als powerpump. Dat is één uur hard werken, waarbij alle spiergroepen worden afgewerkt. Ik sta dan voor de groep, ik geef de uitleg, maar ondertussen train ik dan zelf ook lekker mee.” Verder is ze sinds enkele jaren bezig met fanatiek hardlopen, iets waardoor ze werd aangestoken door haar moeder. “Het was in 2014 op het kraambed van mijn dochter dat ik besloot om het hardlopen op te pakken. Mijn moeder bezocht me en ze had toen net voor de eerste keer mee gedaan aan de 10 kilometer van de Venloop. Ze heeft me er ter plekke van overtuigd om het volgende jaar ook mee te doen.”

In oktober van dat jaar stroomde ze in bij de club Run For Health in Venray. “Ik had de conditie van een visstick en woog twintig kilo te veel. Bovendien droeg ik het verkeerde schoeisel, waardoor ik mijn spieren overbelaste.” In januari 2015 heeft ze het toen opnieuw opgepakt en is ze meteen aan de slag gegaan met haar training voor de 5 kilometer van de Venloop. Die heeft ze toen ook gerend. Sindsdien is ze steeds fanatieker gaan trainen en deed ze vaker aan wedstrijden mee. Als hoogtepunt noemt ze de halve marathon die ze op 8 oktober 2016 in Eindhoven liep. “Ik had nog nooit een halve marathon gelopen, laat staan een hele. Hieraan deed ik samen met mijn moeder mee en ik heb mezelf meermaals moeten knijpen, dat ik dit met mijn moeder heb mogen doen. Het was een emotioneel moment, waarbij we hand in hand over de finish kwamen. Ik was op dat moment zo trots op mezelf, dat ik dit heb mogen bereiken.” Ondertussen zit ze volop in de voorbereiding voor de marathon van Rotterdam op zondag 8 april. “Niet iedereen was het daarmee eens, omdat ook mijn eetschema er rigoureus op aangepast is. Mensen hebben me er op geattendeerd dat het behoorlijk wat van het lichaam vraagt en dat ik dit niet alleen op mijn karakter kan winnen. Hiervoor moet je ook verstand gebruiken. Dat doe ik ook. Ik heb voor mezelf gesteld dat als mijn lichaam aangeeft dat ik het niet meer kan, ik dan ook stop. Ik heb meer om voor te leven,” geeft Jolien aan terwijl ze haar dochter over haar hoofd aait.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie