Geplukt- Eleonora Coenen

15-3-2018 door: Redactie
Haar leven leeft ze volgens het motto ‘wish it, dream it, do it’. Ze volgt het grote voorbeeld van haar zusje, die ondanks haar ziektebed niet bij de pakken neer ging zitten. Ze is er zodoende van overtuigd dat iedereen een missie in het leven heeft. Haar missie is om mensen weer in hun eigen kracht te laten staan. Deze week wordt Eleonora Coenen (46), ook wel bekend als Leonie, uit Lottum geplukt.
maskTop
Geplukt- Eleonora Coenen
maskBottom

Eleonora is in Horst geboren en getogen. “Ik ben afkomstig van wat vroeger de Meldersloseweg was en nu bekend is als de Van Douverenstraat”, vertelt ze. “Als ik de mensen vertel dat ik van Coenen Tinus ben, dan weten veel wel waar ik er eentje van ben. Dat was mijn opa”, voegt ze hier lachend aan toe. Sinds enkele jaren woont ze in Lottum, waar ze het goed naar haar zin heeft. “Ik woon hier heerlijk in het centrum van het dorp, omgeven door mooie natuur, waar ik zelf veel rust vind. Om de twee jaar wordt het dorp prachtig aangekleed tijdens het Rozenfeest en daar geniet ik altijd van. Daarnaast heb ik de Maas op loopafstand. Dat is ook altijd heel fijn om langs te wandelen en tot rust te komen.” Het tot rust komen is iets dat een grote rol in haar leven speelt. Zelf tot rust komen, maar er bovenal voor zorgen dat andere mensen hun innerlijke rust vinden. “Mijn grootste passie in het leven is om er voor te zorgen dat mensen weer in hun eigen kracht staan door middel van bijvoorbeeld yoga-meditatie”, zegt ze. “Ik zie het vaak dat mensen aan zichzelf voorbij lopen. We leven in een te gehaaste maatschappij waarbij de nadruk ligt op een prestatiegericht leven. Ik vind het dan mooi om er in te helpen dat mensen weer een pas op de plaats kunnen maken.”

Ze is van alle markten thuis om dit voor elkaar te krijgen. Zo heeft ze een eigen yogastudio. “Mijn moeder was vroeger ook yoga-instructrice, dus je zou eigenlijk wel kunnen zeggen dat ik er mee ben opgegroeid. Vanuit mijn passie voor dans en beweging ging ik naar de yoga-opleiding in Sittard. Ik ben zelf begonnen als aerobic docente en tegenwoordig geef ik les in verschillende vormen van yoga: kinderenyoga, zwangerschapsyoga, hathayoga, maar ook meditatieve yoga en chakra dance. Ik krijg veelal de reactie dat ik iets eigens in mijn lessen heb, waardoor mensen zich op hun gemak voelen bij mij.”

Een grote bron van inspiratie voor wat Eleonora doet, is haar overleden zus Mariëlle. “Ze is op haar 26e overleden aan baarmoederhalskanker en ondanks haar ziekte is ze nooit bij de pakken neer gaan zitten. Ze wilde nog het beste van maken en bleef zelfs tegen het eind van haar ziekbed nog gewoon werken. Wij waren heel close en ze is altijd een voorbeeld voor me geweest in haar doortastendheid en vastberadenheid. Ze klaagde nooit. Het was dan ook een hele klap voor ons gezin toen ze overleed. Het heeft me doen beseffen dat het leven niet zo vanzelfsprekend is en we mogen God hierboven dankbaar zijn voor wat we hebben, voor wat we kunnen doen.”

Naast haar werkzaamheden als yogadocente, is ze ook al ruim 25 jaar werkzaam in de verpleging. Dat deed ze elf jaar in de Thuiszorg en nu al veertien jaar in het klooster in Steyl. Op deze locatie organiseert ze vaker ook yoga- en stilteweekenden. Daarnaast is ze actief als magnetiseuse en medium. Haar werkzaamheden hebben veelal een spirituele inslag en dat is niet zonder reden. Haar volledige naam is Eleonora, wat in het latijn staat voor ‘genezer’ en ‘Licht van God’. “Ik bied mensen de middelen om innerlijke rust te vinden. Ik ben blij dat ik mensen op deze manier kan helpen. Het is met dank aan God dat ik deze gave heb. Dat is mijn missie en zo heeft iedereen zijn missie in het leven. Er is altijd wel iets te doen om het beste uit jezelf te halen. Op de bank blijven zitten en tv kijken kan altijd nog”, concludeert ze.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie