Geplukt- Sjaak Seuren

8-2-2018 door: Redactie
Hij is geboren en getogen in Lottum, maar woont nu in Horst. Als hij niet op zijn scooter de post rondbrengt, draait hij op zijn internetradiozender Wonderlandradio het ene na het andere nummer. Deze week wordt Sjaak Seuren (56) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt- Sjaak Seuren
maskBottom

Sjaak groeide samen met zijn twee zussen en broer op in Lottum. Hij woonde in een huis met een groot stuk grond. Hier spendeerde hij zijn jonge jaren. Hij ging naar de basisschool in Lottum en vervolgens naar de lts in Horst. Na de lts ging Sjaak meteen aan het werk. “Ik ging aan de slag bij een kweker in Duitsland. Daar heb ik een jaar of vijf gewerkt. Daarna kwam er een baan als vrachtwagenchauffeur op mijn pad.” Sjaak haalde zijn vrachtwagenrijbewijs en begon als internationale vrachtwagenchauffeur. “Ik ben op ontzettend veel verschillende plekken geweest. Ik heb heel Europa doorkruist. Italië vond ik altijd een plezier om naar toe te gaan, maar ik heb niet echt een lievelingsplek.”

Tijdens zijn jaren als vrachtwagenchauffeur heeft Sjaak veel meegemaakt. Zo werd hij een keer opgesloten in een wegrestaurant. “Ik was samen met een collega op weg naar Parijs toen ik naar de wc moest. Het was al laat en we stopten bij een wegrestaurant. Daar ging ik naar de wc, maar toen ik terugkwam waren alle lichten uit, was al het personeel weg en zat de deur op slot. Hadden ze me gewoon ingesloten, helemaal niet bij stilgestaan dat er nog iemand op het toilet zat. Uiteindelijk kwam mijn collega kijken waarom het zo lang duurde. Hij heeft zich een breuk gelachen. Een medewerker van het tankstation heeft me bevrijd.”

Dit is een van de grappige avonturen die Sjaak onderweg beleefde, maar makkelijk was het niet altijd. “Tegenwoordig moeten transporteurs zich meer aan de wet houden, maar vroeger kwam het wel eens voor dat ik 24 uur achter elkaar werkte. Soms was ik een hele week weg van huis. Maar ik had ook weken dat ik elke avond thuis was, ik mag dus niet klagen.”

Tien jaar geleden moest Sjaak helaas stoppen met zijn werk als vrachtwagenchauffeur. “Ik zat thuis achter mijn computer toen ik een herseninfarct kreeg. Ik had ineens geen gevoel meer in mijn arm en mijn gezicht ging hangen. Toen ik naar het ziekenhuis ging, kon ik daar gelijk blijven. Mijn rijbewijs hebben ze van me afgepakt en ik ben blind geworden aan mijn rechteroog. Sinds twee jaar heb ik nu een andere baan: ik breng op mijn scooter post rond voor PostNL. Het is leuk werk en ik doe het graag.”

In zijn vrije tijd maakt Sjaak radio. Hij heeft samen met iemand uit Venray zijn eigen radiozender: Wonderlandradio. Hier draait hij van allerlei soorten muziek en is hij de hele dag te horen met zijn eigen programma. “Ik begin om 06.00 uur en eindig om 20.00 uur. Soms begin ik iets later, als er bijvoorbeeld heel veel post is. Ik heb ontzettend veel plezier aan radio maken. Ik draai echt van alles, van classic rock tot house. Muziek is mijn grote hobby.”

Sjaak is 35 jaar lang diskjockey geweest. Op feestjes en partijtjes draaide hij platen en liet de mensen dansen en paste de muziek die hij draaide aan op zijn publiek. “Ik hou zelf niet echt van Nederlandse muziek, maar soms moet je draaien op een feestje waar mensen gek zijn op Gordon en Frans Bauer. Nou, dan draai je dat gewoon. Daar worden mensen blij van. Ik vond het erg jammer toen ik moest stoppen met dj-zijn. Ik kon het niet meer combineren met mijn werk als vrachtwagenchauffeur. Nu ik de post rondbreng is het wel te combineren en leef ik mijn passie: diskjockey zijn op de radio.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie