Geplukt Daphne Schelbergen

21-2-2018 door: Redactie
Ze is er van overtuigd dat iedereen meer kan dan hij of zij daadwerkelijk denkt. Zelf werkt ze graag met mensen die vooruit willen en zodoende ook vooruit denken. Mensen die ergens iets van willen maken, zoals ze dat zelf zegt. Dit komt ook terug in al haar werkzaamheden. Deze week wordt Daphne Schelbergen (47) uit Broekhuizen geplukt.
maskTop
Geplukt Daphne Schelbergen
maskBottom

Ze is geboren in Swolgen en in Oud-Bergen opgegroeid. Later is ze naar Milsbeek verhuisd met haar man Cees (51), waarna ze in 2005 hun huidige woning in Broekhuizen vonden­. Daar wonen ze samen met hun vier dochters Bo (18), Maud (17), Daan (15) en Puck (13). Haar studietijd bracht Daphne door in Eindhoven, waar ze aan de Pedagogisch Technische Hogeschool afstudeerde. Daar werkt ze momenteel voor twee dagen in de week. Hier leidt ze docenten op voor het technische beroeps­onderwijs (vmbo en mbo) en geeft ze ook bedrijfstrainingen. “Ik heb er over getwijfeld om in Eindhoven te gaan wonen, maar ik werd toch meer aangetrokken door het Limburgse land. Daarnaast is het tegenwoordig gelukkig ook steeds meer mogelijk om van thuis uit te werken, zodat ik niet altijd per se naar Eindhoven toe hoef.” Toch houdt ze graag haar werk en privé gescheiden, omdat ze het belangrijk vindt dat haar volle aandacht zit in de dingen waar ze mee bezig is. “Ik zal geen privézaken op mijn werk regelen en andersom. Het één moet niet ten koste gaan van het andere.”

Sinds 2011 is ze met haar man bezig om de van oudsher boerderijwoning, waar ze in 2005 zijn gaan wonen, om te bouwen tot Bed & Breakfast. Het is een hobbyproject waar ze allebei veel van hun eigen energie, passie en kunde in kwijt kunnen. Cees heeft een achtergrond in de metaalbouw, terwijl Daphne sinds enkele jaren bezig is als interieurontwerpster. Dat doet ze van thuis uit. “Cees kijkt van buiten naar binnen, om te zien of alles technisch in orde is, terwijl ik van binnen naar buiten kijk, om te zien of het interieur daar wel op aansluit.” In de bouw van de B&B kan ze veel ideeën over interieur kwijt. Zo kan ze veel visueel maken voor haar klanten. “Maar het liefste ga ik naar klanten zelf toe en houd ik het zo laagdrempelig mogelijk. Ik vind het leuk om met mensen te sparren over creatieve ideeën en samen ergens naar toe te werken. Ik kom met al mijn werkzaamheden op verschillende plekken met verschillende mensen met zoveel verschillende ervaringen. Iedereen heeft een ander verhaal of idee, daar zit altijd wel iets van ­inspirerends tussen wat je bijvoorbeeld voor een ander ontwerp kunt gebruiken.”

In alles wat ze doet, heeft ze te maken met mensen die ergens iets van willen maken. Enerzijds met hun carrière, anderzijds met een nieuw interieur. “Ik ben er van overtuigd dat iedereen meer kan dan hij of zij denkt en dat het belangrijk is om in ontwikkeling te blijven. Zelf ben ik niet iemand die gewoon rustig met een kopje koffie ergens kan gaan zitten. Er is altijd wel iets te doen, maar boven alles moet het wel leuk blijven. Als we bijvoorbeeld hier druk aan het verbouwen zijn en er komt plots iemand binnen, dan laten we vallen waar we mee bezig zijn en maken we tijd vrij voor het bezoek. Deze ongedwongen sfeer zorgt er voor dat we dingen die we doen lang vol kunnen houden.”

Voor Daphne is het leven in Broekhuizen al een vakantie op zich. “Als ik thuiskom van mijn werk in Eindhoven, dan kom ik hier in een compleet andere wereld terecht. Ik laat dan het stedelijke achter voor een mooi plekje aan de Maas. Ik kom hier altijd lekker tot rust onder de veranda, in een fantastische omgeving. Er is hier van alles te doen en te ontdekken en we merken ook dat Broekhuizen de laatste jaren meer toeristen aan trekt. We verzuipen er nog niet in, maar er vindt ieder jaar toch een zekere doorstroming plaats met alle fietsroutes en het grotere veer hier. En als ze willen slapen, kunnen ze dat bij ons natuurlijk”, lacht ze. Op de vraag wanneer de B&B klaar is, geeft ze als antwoord dat nog veel te verbouwen is, maar dat ze dit jaar wel al de eerste gasten zullen ontvangen. “We willen er geen commerciële datum aan plakken. Het zal een geleidelijke overgang zijn, waarbij onze werkzaamheden steeds meer verschuiven naar de B&B. Dat zal even wennen zijn, maar het beheren van de B&B zal zeker iets zijn wat we later als we met pensioen zijn nog lang vol kunnen houden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie