Geplukt - Judith Wagemans

28-9-2017 door: Redactie
Ze is geboren in Grubbenvorst en na een aantal andere plaatsen in Nederland te hebben gezien, is ze daar nu weer terug. Ze begon als danseres, maar toen ze daar na een blessure mee moest stoppen, heeft ze nieuwe passies gevonden. Deze week wordt Judith Wagemans (31) uit Grubbenvorst geplukt.
maskTop
Geplukt - Judith Wagemans
maskBottom

Judith werd geboren in Grubbenvorst, maar verhuisde op haar vierde al naar Lottum, waar ze opgroeide en naar school ging. Na de lagere school ging ze naar het Thomascollege in Venlo. Ze volgde daar de havo en deed tegelijkertijd de vooropleiding dans. “Dat was achteraf gezien wel zwaar, maar zo heb ik het toen nooit ervaren. Maar dat kwam omdat ik mocht doen wat ik het liefst deed: dansen”, vertelt Judith. Na het behalen van haar havodiploma stroomde Judith door naar de dansopleiding in Amsterdam. Een mooie periode volgde, met veel hoogtepunten in de dans. Judith: “Eigenlijk zijn alle optredens wel hoogtepunten, maar als ik er een paar moet noemen, dan zijn dat toch het dansen in het voorprogramma van Leine en Roebana en het dansen van de intro bij de uitreiking van de Gouden Loekie.”

Dan slaat het noodlot toe en krijgt Judith een blessure aan haar schenen. “Een chronische ontsteking, waardoor ik dus niet meer kon dansen”, legt ze uit. “Daar heb ik het heel zwaar mee gehad, mijn leven hield echt even op.” Na een half jaar in een zwart gat, besloot Judith dat het zo niet meer kon. Ze pakte haar leven weer op en begon met enige tegenzin aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Daar vond ze in het werken met kinderen één van haar nieuwe passies. Nadat ze de thuisstudie SPW had afgerond, studeerde ze tot haar 29e nog door aan de pabo. Judiths passie voor het werken met kinderen is duidelijk zichtbaar in haar bezigheden. “Ik train de jongste twee groepen van dansgarde van Grubbenvorst. Samen met mijn man Timo train ik ook nog wat jeugd van de volleybalclub”, vertelt ze. “Maar mijn grote droom is om ooit als juffrouw op een basisschool mijn eigen klasje te hebben.” Naast het werken met kinderen, kwam Judith enkele jaren geleden ook in aanraking met fotografie. Na een aanvraag voor een fotoshoot, volgden er meer. Inmiddels doet Judith regelmatig shoots, en heeft ze ook al een aantal bijzondere opdrachten gedaan. “Ik heb de kaften van twee boeken mogen fotograferen,” vertelt ze niet zonder trots. “Ook heeft een foto van mij die ik maakte tijdens de ‘Nach van ’t Limburgse Leed’ in het Limburgs Dagblad gestaan.” Tot nu toe zijn de foto’s die Judith knipt dus nog heel divers. “Ik moet nog ontdekken welk genre ik het leukst vind”, vertelt ze. “Voor nu geniet ik overal van. En als ik met mijn foto’s iets voor mensen kan betekenen is dat helemaal een win-winsituatie.”

Judith woont nu al ruim twee jaar weer in Grubbenvorst, na onder andere in Zaandam, Tilburg en Udenhout gewoond te hebben. In Grubbenvorst woont ze samen met haar man Timo, met wie ze afgelopen juli getrouwd is. Sinds anderhalf jaar hebben de twee een hondje, Buddy, dat niet alleen een dankbaar onderwerp is voor Judiths fotografiehobby, maar ook een lichtpuntje in het leven van Judith en Timo vormt. “We hebben Buddy pas anderhalf jaar, maar hij is nu al onmisbaar in ons leven. Met zo’n hondje ben je nooit alleen. Bovendien is Buddy echt een blije. Of ik nu twee minuutjes boven ben geweest of een hele dag niet thuis, hij is altijd blij om me te zien,” lacht ze.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie