Geplukt Nicole Camps

14-9-2017 door: Redactie
Ze is een bezige bij die haar dagen volgepland heeft met gezin, werk en hobby’s. Ze vindt zichzelf een geluksvogel en geniet volop. Deze week wordt Nicole Camps (46) uit Kronenberg geplukt.
maskTop
Geplukt Nicole Camps
maskBottom

Ze heeft enkele drukke jaren achter de rug heeft, geeft Nicole aan. Ze is onlangs cum laude geslaagd voor haar opleiding interieurvormgeving en werk en gezin gaan natuurlijk gewoon door. Toch is ze erg blij dat ze er ruim drie jaar geleden voor heeft gekozen deze opleiding te gaan volgen . “Ik heb zo’n twintig jaar in de zorg gewerkt, onder meer in ziekenhuizen, waarbij ik me vooral bezighield met personeel en organisatie. De zorg is echter een logge sector en ik liep tegen steeds meer tegen dingen aan die me frustreerden. Dat was ik moe. Ik wilde iets anders gaan doen, maar ik wist niet wat.” Het zaadje werd ooit geplant tijdens een vakantie in Duitsland. Daar bezochten ze een park met modelwoningen, waar veel duurzaamheidsoplossingen werden toegepast zoals zonnepanelen en warmtepompinstallaties. “Dit kenden we destijds helemaal niet in Nederland. Het wekte onze interesse. We wisten: dit is de toekomst. Mijn man Marcel zocht sindsdien naar een manier om dit toe te passen in zijn eigen bedrijf. Het ontbrak hem echter aan de tijd, dus besloot ik hem daarmee te gaan helpen. We adviseren nu klanten over hoe ze het beste hun woning kunnen verbouwen en levensloopbestendig kunnen maken, zodat ze er nu fijn wonen en er ook jaren mee vooruit kunnen.”

Hoewel deze nieuwe weg haar goed beviel, bleef het toch kriebelen. “Ik wilde meer. Op internet kwam ik de opleiding interieurvormgeving tegen. In eerste instantie dacht ik dat dit niets voor mij was. Ik dacht namelijk dat ik helemaal niet kon tekenen! Het bleek juist heel goed bij mij te passen. Als vormgever kijk ik hoe een kamer het beste ingedeeld kan worden, zodat mensen zich er prettig in voelen. Ik maak letterlijk en figuurlijk ruimte. Het was een pittige en intensieve opleiding, maar tijdens mijn studie dacht ik alleen maar: wat ben ik toch een geluksvogel dat ik iets heb gevonden wat zo goed bij me past en wat zo goed te combineren is met het bedrijf van Marcel en mijn eigen bedrijf.”

Dan is er nog fanfare Monte Corona, waar ze al ruim dertig jaar lid van is, als muzikant en sinds 2010 als commissielid van de muziekopleiding. Die fanfare zorgde er ook voor dat ze, toen ze op haar zeventiende met ouders en zusje naar Meijel verhuisde, toch steeds weer naar Kronenberg kwam. “Mijn moeder heeft me wat op en neer gereden, voordat ik mijn rijbewijs had.” Ze ontmoette bij de muziekvereniging ook haar echtgenoot Marcel. “Op de lagere school zat hij een klas lager, toen zag ik hem nog niet staan. Maar ik kende hem ook van de fanfare. Stiekem begon ik hem steeds leuker te vinden en gelukkig bleek dat andersom ook zo te zijn”, lacht ze. Ze trouwden en kregen twee kinderen, Emma (16) en Henrie (15). Honden Rockey en Pip mogen ook niet vergeten worden. De een ‘n rustig mixje van allerlei rassen, de ander een opgewonden terriër die geen moment stil kan zitten. “Rockey hebben we uit het asiel. Ik had hem al eerder gezien, maar omdat we heel lang met vakantie zouden gaan, konden we hem niet ophalen. Toen een kennis aangaf dat haar zoon tijdens onze vakantie wel op het huis wilden passen, zijn we meteen naar het asiel gereden. Ze omschreven hem daar als een heel druk hondje, maar hij is juist heel rustig. Pip hebben we sinds ze een puppy is.” Haar dagen zijn goed volgepland, maar ze geniet volop. “Alles wat ik doe, doe ik met hart en ziel.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie