Geplukt - Ine van den Munckhof-Ummenthun

6-7-2017 door: Redactie
Al van kleins af aan helpt ze anderen. Vroeger hielp ze haar vader in de bakkerswinkel, tegenwoordig doet ze verenigingswerk bij ’t Peelklokje, toneelgroep de Vrije Spelers en voetbalclub AVV. Daarnaast is ze in het dagelijkse leven kraamverzorgster. Deze week wordt Ine van den Munckhof-Ummenthun (52) uit America geplukt.
maskTop
Geplukt - Ine van den Munckhof-Ummenthun
maskBottom

Sinds 1986 is Ine werkzaam als kraamverzorgster in de regio Noord-Limburg en helpt ze kinderen ter wereld te brengen. Ze heeft altijd een zwak voor baby’s gehad en mensen helpen is iets wat er met de paplepel ingegoten is. Ine werkte eerst in de thuiskraamzorg, waarbij ze elk moment van de dag klaar moest staan om te helpen bij een bevalling.

“Baby’s worden niet op commando geboren, dus mijn werktijden waren van te voren niet bekend. Als iemand mijn hulp nodig had, dan werd ik gebeld. Ik moest alles laten vallen waar ik mee bezig was en als de wiedeweerga naar de bevalling toe.” Tegenwoordig werkt ze op het geboortecentrum in Venlo, waar ze vaste werktijden heeft. “Het is een prachtige baan. Elk nieuw leven is zo kostbaar. Het is een geschenk dat je aanwezig mag zijn bij het meest emotionele moment van iemands leven.”

Ine zelf is geboren en getogen in America. Haar vader was eigenaar van de bakkerswinkel, waar ze niet alleen brood verkochten, maar ook levensmiddelen. “In de winkel verkochten we panty’s, koffiefilters en zeep. Je kunt het zo gek niet bedenken.”, vertelt Ine. Toen ze klein was, hielp ze haar ouders in hun winkel: “Dan ging ik op woensdagmiddag brood snijden of stond ik achter de kassa.” Ine is opgegroeid in een gezin van vijf. Ze heeft twee broers en twee zussen, zijzelf is de jongste. “Ik had een erg gelukkige jeugd. Op zestienjarige leeftijd verloor ik mijn vader. Ik was ontzettend jong, maar zal zijn liefde voor op vakantie gaan nooit vergeten. Hij drukte me op het hart om altijd op vakantie te gaan, ook al was het naar de buren en ook al deed ik het voor hem. Als ik maar op vakantie ging.”

Deze raad volgt Ine van harte op. Ze gaat graag op vakantie en heeft al veel van de wereld gezien. “Na het afronden van de opleiding verpleegkunde, heb ik samen met mijn man Hay en mijn kinderen Ellen en Jack door Amerika gereisd. We zijn begonnen in New York, vandaar door gereisd naar Las Vegas en toen naar LA gereden. Deze reis was een hele ervaring.” Vakanties zijn een rustpunt in het leven van deze bezige bij. Naast haar baan doet Ine verenigingswerk bij de voetbalclub voor het slotconcert van Rowwen Hèze. Ze is secretaris van de grote productie van toneelvereniging de Vrije Spelers en het redactieadres van ’t Peelklokje. Ook zet ze al meer dan 25 jaar ’t Peelklokje in elkaar.

Ine noemt zichzelf niet creatief, maar volgens vrienden en familie is ze dit zeker. Haar tafel met vrolijk blauwgeruite kleed ligt vol met borduurwerk en Peelklokjes, die ze met ouderwets plak- en knipwerk in elkaar zet. Ze handwerkt er op los. Vroeger maakte ze kleding voor haar kinderen, tegenwoordig doet ze vooral aan bloemschikken en borduren. Puzzelen is ook een grote hobby van haar, maar dat is een familiedingetje, vertelt ze lachend. “Als er een legpuzzel op tafel ligt, wordt er niets meer gedaan in huis. Dan zit het hele gezin aan tafel te puzzelen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie