Geplukt - Marianne Geurts

27-7-2017 door: Redactie
Ze zet zich met passie in voor haar eigen coachingsbedrijf en wil graag iets wezenlijks bijdragen aan de samenleving. Ontspannen doet ze door te reizen, waarbij Italië favoriet is. Deze week wordt Marianne Geurts (48) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt - Marianne Geurts
maskBottom

Marianne groeide samen met haar twee broers op in Horst. Haar ouders hadden een ­meubelzaak midden in het centrum. “De ­winkel en het Jong Nederland terrein achter het Patronaat waren één groot speelterrein voor ons”, lacht ze. Na de middelbare school vertrok ze op haar achttiende naar Wageningen waar ze bedrijfskunde studeerde en zich specialiseerde in personeelswetenschappen. Daarna werkte ze ruim tien jaar voor diverse bedrijven op de afdeling P&O. Elf jaar geleden maakte ze de stap om voor zichzelf te beginnen. “Ik wilde vrij zijn om dat te doen wat goed voor mij voelt. Zakendoen gebeurt nog te veel op basis van regels en een vast stramien. Het is echter veel beter om samen te werken op basis van vertrouwen. Ik geef trainingen en coaching op maat, als een team ­bijvoorbeeld tegen een bepaald probleem ­aanloopt. Door mijn brede netwerk kan ik de juiste mensen met elkaar in contact brengen.” Waar Marianne zich vooral sterk voor wil maken, zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ‘bijzondere mensen’, zoals zij ze liever noemt. “Ik werkte voorheen op de afdeling P&O van een groot technisch bedrijf. In het magazijn werkte iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat snapte ik niet, ik kon me niet voorstellen dat dit efficiënt was. Met kerst werd hij gevraagd om kerstman te spelen. Ik zag hoeveel plezier hij had en dat raakte me zo. Ik besefte dat ik mensen buitensloot. Als ik dat deed, deden anderen dat ook. Daar wilde ik iets mee doen. Ik wil werkgevers stimuleren met bijzondere mensen te werken. Ik heb een verlangen om iets wezenlijks bij te dragen aan de samenleving.”

Vanuit deze passie leerde ze echtgenoot John van Helden kennen. Zijn bedrijf produceert vogelgerelateerde natuurlijke producten en werkt daarvoor samen met sociale werkplaatsen en een school voor speciaal onderwijs. “We hebben dezelfde drijfveren”, vertelt Marianne. “We willen beide bijzondere mensen de kans geven te laten zien wat ze kunnen.” Vorig jaar zijn ze getrouwd. “Na mijn scheiding in 2011 had ik nooit gedacht nog te hertrouwen. Een nieuwe relatie, ja, maar trouwen? Maar we voelden allebei dat het goed was.” Met ex-echtgenoot Frank kreeg Marianne twee dochters: Floor van 17 en Maud, die 14 jaar is. “De relatie met Frank is nog steeds heel goed en dat is erg fijn.” Toen ze op haar achttiende ging studeren, had ze nooit verwacht uiteindelijk weer in Horst terecht te komen. “Ik heb in Roosendaal gewoond en Venray. En nu ben ik met een Melderslonaar getrouwd en is de cirkel weer rond. Ik zocht ergens anders het goud en heb het uiteindelijk toch gevonden in Horst.”

Hoewel het werk dag en nacht doorgaat, (de vraag of werk haar passie is, antwoordt ze met een stellig ‘ja!’), neemt Marianne ook wel de tijd om te ontspannen. “Dat doe ik door te wandelen of te zwemmen. Sinds kort tennis ik ook weer. Pianospelen vind ik ook heel leuk. Ik speel bladmuziek, van componisten als Schubert. Schrijven doe ik ook graag. Ik ben ooit begonnen aan een boek dat aansloot bij mijn trainingen, maar was zoekende naar de vorm. Onlangs heb ik een online cursus gevolgd en dat heeft mij getriggerd om zelf online trainingen te gaan geven. De hoofdstukken die ik al heb geschreven, kan ik daar heel goed in verwerken en ondersteunen met filmpjes. Daar ben ik nu volop mee bezig en dat is erg leuk om te doen.”

Waar Marianne ook graag tijd voor vrijmaakt, is reizen. Bovenaan het lijstje met vakantiebestemmingen staat Italië. “De Italiaanse cultuur, de mensen, het eten. Maar ook de fantastische natuur, ik vind het allemaal even mooi.” Toch staat er deze zomer een ander land op het programma. “We gaan rondtrekken door Engeland en Schotland, in de voetsporen van Harry Potter omdat dochter Maud hier zo gek op is.” Lachend: “Toen mijn oudste dochter dat hoorde, wilde ze wel met ons mee.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie