Geplukt - Marion Steeghs

13-7-2017 door: Redactie
Door haar nieuwe baan als projectbegeleider bij De Muzikantine in Horst komen haar twee passies, onderwijs en muziek, bij elkaar. Haar missie is kinderen hun talenten laten ontdekken. Daarnaast blijft ze zichzelf ook steeds ontwikkelen. Deze week wordt Marion Steeghs (36) uit America geplukt.
maskTop
Geplukt - Marion Steeghs
maskBottom

De jaren 70-bungalow aan de Griendtsveenseweg waar Marion met haar gezin woont, wordt momenteel verbouwd. “Dit is het ouderlijk huis van mijn man Patrick”, legt Marion uit. “In 2013 hebben we van woning geruild met mijn schoonvader. Hij woont nu in ons oude huis in het centrum van het dorp. De enige voorwaarde die hij had, was dat we Pasja de hond ook zouden overnemen”, lacht ze en ze knikt naar het witte hondje dat enthousiast op enkele vogeltjes in het gras afrent. “Hij is al 16 jaar en dit huis helemaal gewend. Het zou niet goed zijn als hij nog ergens anders heen zou moeten.”

Marion komt uit een gezin met vier meisjes en groeide op in America. “Ik ben de derde in de rij. Mijn oudste zus woont in Utrecht en de andere twee in Horst. Ik vind het leuk om af en toe naar Utrecht te gaan. In een stad is altijd wat te beleven, er is reuring. Ik heb zelf nooit op kamers gezeten en heb de ervaring van in een stad wonen gemist. Ik heb graag mensen om me heen, vind het leuk om met familie en vrienden af te spreken. Maar aan de andere kant vind ik het ook fijn om af en toe op mezelf te zijn. Hier vind ik dan ook wel mijn rust.”

Zowel haar vader als moeder werkte in het onderwijs, dus een carrière als juf lag voor Marion voor de hand. “Na de middelbare school twijfelde ik tussen de pabo en het conservatorium. Vanaf mijn achtste was ik lid van de fanfare, ik speelde bugel. Maar zingen vond ik ook heel leuk, ik zat bij het kinderkoor en later het jongerenkoor. Ik deed eindexamen in muziek en mocht op het eindexamenconcert solo zingen. Daar kreeg ik hele leuke reacties op.” Marion besloot echter voor zekerheid te kiezen en ging naar de pabo.

Na haar afstuderen werkte ze eerst op basisschool De Weisterbeek in Horst en daarna op Onder de Wieken in Meterik. Als juf wilde Marion niet volgens de boekjes werken. Veel liever ging ze uit van de leefwereld van haar klas en talenten van de kinderen. “Ik volg liever niet de gebaande paden en heb creatieve vrijheid nodig. Ik begeleid onder andere een plus-klas met hoogbegaafde kinderen. Vaak worden die een beetje vergeten, denkt men: die zijn zo slim, die redden zich wel. Die misvatting zou ik graag de wereld uithelpen. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen leren ontdekken waar ze goed in zijn. Hoewel ik bij Dynamiek de ruimte wel kreeg om dit te ontwikkelen, ging het voor mij niet snel genoeg. Toen kwam de vacature van De Muzikantine voorbij en ik dacht: ik reageer gewoon. Ik ben nu sinds kort aan de slag als projectbegeleider. Ik ga onder meer het Hubtower-project op de scholen ondersteunen en het Muzikantine-weekend organiseren. Ik vind het superspannend, maar heb er zoveel zin in. Allebei mijn passies, muziek en talentontwikkeling, komen bij elkaar.”

Marion leerde haar echtgenoot Patrick op haar achttiende kennen. “Gewoon bij café Boëms Jeu”, lacht ze. Ze trouwden in 2009 en kregen twee kinderen: Jorn (7) en Lonne (4). “Ze zijn twee handen op één buik. Natuurlijk is er ook wel eens ruzie, maar ze komen ook echt voor elkaar op. Weet je, als de kinderen gelukkig zijn, dan ben ik ook gelukkig.” Haar muzikale ei kan ze tegenwoordig onder meer kwijt in de band Dear Mrs. Miller. Daarnaast zingt ze ook op uitvaarten. “Het is erg mooi om op zo’n manier iets voor mensen te kunnen doen. Zelf bewonder ik zangeres Eva Cassidy. Zij had zo’n mooie stem. Ze zong in elk genre, van jazz tot country, en creëerde daarmee haar eigen sound. Je kunt haar wel mijn inspiratie noemen.” Marion geeft aan graag dingen te creëren, of dat nu een bloemstuk is of haar eigen liedjes. “Ik heb zoveel ideeën, ik sta niet stil. Ik vind het belangrijk om te genieten van wat ik heb. En als er dan iets op mijn pad komt, ook al is het iets heel spannend, dan probeer ik daar voor te gaan.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie