Geplukt - Joris Middendorp

6-4-2017 door: Redactie
Met zijn volle baard en snor is hij een opvallende verschijning in Horst. Hij werkt in de horeca en beschouwt zijn werkplek als zijn tweede huis. Stilzitten kan hij sowieso niet, hij is het liefste altijd op pad. Deze week wordt Joris Middendorp (27) uit Horst geplukt.
maskTop
Geplukt - Joris Middendorp
maskBottom

Wie wel eens een biertje drinkt bij De Lange in Horst, zal hem zeker kennen. Hij werkt er intussen 3,5 jaar in de bediening en is er helemaal op zijn plek. En dat terwijl hij als 15-jarige eigenlijk banketbakker wilde worden. “Na de basisschool heb ik twee jaar op het Dendron College gezeten. Daarna ben ik naar VMBO de Hamert in Wellerlooi gegaan. Daar heb ik consumptieve technieken gestudeerd, en uiteindelijk mijn koksdiploma behaald.” Na zijn opleiding werkte hij bij diverse horecazaken in de bediening. Enkele jaren later vertrok hij naar Beverwijk. “Mijn toenmalige vriendin woonde in deze stad. Haar vader werkte daar in de installatietechniek en bouwde er strandhuisjes. Ik heb een tijdje met hem samengewerkt.” De volgende stap ging naar de Faeroër Eilanden, een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan. “Zij kwam er oorspronkelijk vandaan. De inwoners daar leven van de visvangst. Ik heb op dit eiland in de keuken van een rederij gewerkt. Daar kwamen mannen vanuit de hele wereld. Het was een hele indrukwekkende plek om te werken. Waar wij de trein pakken, nemen ze daar de helikopter. Het was de bedoeling dat we daar minstens een jaar ­zouden blijven. De lokale inwoners waren echter niet blij dat het meeste werk uitbesteed werd aan buiten­landers. Zij verspreidden het gerucht dat de meesten daar illegaal waren. Nu hadden wij de pech dat onze papieren niet helemaal in orde waren. Dus belandde ik weer in Horst.”

Naast zijn baan in het café, werkt hij ook bij de herenmodezaak MAN. Hiervoor poseert hij wel eens voor reclamecampagnes. Zijn karakteristieke baard springt daarbij vaak in het oog. Zijn baard is zijn sieraad, zegt hij. Voor Movember, een internationale actie in november tegen prostaat- en teelbalkanker, schoor hij hem twee keer af. “Ik heb daar aan meegedaan omdat ik het belangrijk vind dat er aandacht voor is. Ik wil het weer bespreekbaar maken. Jongens onder elkaar hebben het daar niet over. Ik wil juist laten zien dat het niets is om je voor te schamen.” Naast zijn baard vallen ook de tatoeages die op zijn armen prijken op. Onder meer een anker versiert zijn onderarm en op zijn duim staat een smiley. “Tatoeages op handen vind ik erg mooi, nadeel is dat ze soms wat agressief over kunnen komen. Een smiley is juist het tegenovergestelde van agressie.”

Zo’n anderhalf jaar geleden sloot Middendorp zich aan bij carnavalsvereniging D’n Dreumel. Hij is nu lid van de Raad van Elf. “Mijn opa Thei Koster was tot aan zijn dood lid van de vereniging. Carnaval is me dus met de paplepel ingegoten. Het is een superleuke vereniging. Mensen denken soms dat het een ouderwetse club is, maar dat is juist niet zo. Ik vind het geweldig om te zien hoe de leden zich inzetten voor de vereniging. Alle activiteiten tijdens het seizoen zijn leuk, er is voor mij geen echt hoogtepunt. Al konden we dit jaar met een groepje vrienden een bezoekje brengen aan de L1-studio in Maastricht en dat was toch wel bijzonder.” De Horstenaar doet daarnaast ook vrijwilligerswerk bij Stereo Sunday, een muziekevenement in Venlo. “Daar pak ik een week vrij voor. Ik zeg wel eens: ik ga op vakantie naar Venlo.”

Sinds begin dit jaar woont Joris samen met Pip van den Munckhof. Ze leerden elkaar zo’n anderhalf jaar geleden kennen. “In de kroeg ja, waar anders?” lacht Joris. Ze zijn echter geen stel dat elke avond naast elkaar op de bank zit. “Nee, we hebben elk ook onze eigen dingen. Sowieso werk ik in de avonduren en als ik vrij heb, ga ik graag op pad. Ik vind het leuk om ergens te buurten. In Horst is er genoeg te doen. Het is een mooi dorp, met een eigen cultuur. Het centrum leeft echt. Ik heb op andere plekken mooie dingen beleefd, maar hier zit ik goed en ga ik niet weg.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie