Geplukt - Piet Driessen

23-3-2017 door: Redactie
Liedjes schrijven doet hij het liefst. Zo schreef Piet Driessen (65) uit Grubbenvorst onder meer het clublied van Het Wereldpaviljoen in Steyl, waar hij vrijwilliger is. Daarnaast heeft hij een eigen administratiekantoor. Deze week wordt hij geplukt.
maskTop
Geplukt - Piet Driessen
maskBottom

De muzikale Piet Driessen groeide samen met zijn ouders en twee zussen op in Hegelsom. “Ik ben de middelste laag in de sandwich op leeftijd van de drie kinderen”, lacht hij. “Wij hadden thuis een kersenboom in de tuin staan. Daar kwamen veel kinderen uit de buurt bij elkaar en gingen we allemaal spelletjes doen. Zoals veel kinderen destijds hinkelden we of speelden we tikkertje. Maar we lieten ons ook van onze creatieve kant zien. Zo voerden we toneelstukjes op. Ik weet nog dat ik vaak de rol van pastoor vervulde.” Wat Piet zich nog goed kan herinneren is dat hij in de bus van zijn vader zat. “We stonden geparkeerd bij het tankstation, ik was vier jaar. Mijn vader stapte uit de wagen en zei tegen mij dat ik vooral niet aan een bepaalde knop mocht zitten. Je raadt het al, toen ik alleen zat, liet ik mijn rebelse kant zien en opeens reed de wagen. Mijn vader was net op tijd om de bus te stoppen.”

Via de basisschool belandde Piet op de HBS in Deurne, tegenwoordig havo. “De afkorting stond voor hogere burgerschool. Maar goed dat die naam veranderd is. Ik voelde mij helemaal geen ‘hogere burger’. Mijn favoriete vakken waren rekenen, taal en geschiedenis.” Daarna volgde hij de opleiding tot boekhouder. In deze functie heeft hij jarenlang in diverse branches gewerkt. Hierdoor heeft hij veel ervaring opgedaan en is hij zijn eigen administratiekantoor Administratief Support begonnen. ”Ik heb ook buitenlandse klanten, die mijn advies nodig hebben bij de bedrijfsvoering in Nederland. Voor hen is het soms lastig vanwege de taalbarrière en de Nederlandse wetgeving.”

Piets allergrootste hobby is muziek. Hij toert het hele land en zelfs het buitenland door met verschillende groepen. Hij speelt gitaar bij Smartlappenkoor Huur Os en bij Shantygroep de Maashave, een koor dat vooral zeemansliederen zingt. “We toeren door heel Nederland”, zegt Piet. “Inmiddels hebben we al twee cd’s gemaakt. Wij treden vaak op bij openingen van haringvangstseizoenen, in verzorgingstehuizen en op festivals. Zo staan we elk jaar op SingChallenge in Sevenum. Met zo’n dertig man zingen we niet alleen maar zeemansliederen, inmiddels hebben we ons repertoire een beetje aangepast. Er moet ook variatie in onze optredens komen.” Piet treedt ook samen met Paul Lucker uit Sevenum onder de naam de P&P band op. Zo treden ze regelmatig op zijn ook vaker te zien in verzorgingstehuizen of op rommelmarkten.”

Piet heeft zijn vrouw Marianne leren kennen in de frietkraam. “Ze had een frietje besteld en wilde daar graag mayonaise bij. Helaas kon ze dit niet betalen en heb ik dit voor haar gedaan. We raakten in gesprek en van het een kwam het ander. We zijn nu al 42 jaar getrouwd en hebben samen twee zoons, twee schoondochters en twee kleinkinderen. Daar zijn we heel erg trots op.”

Samen met zijn zoon heeft Piet zes jaar lang een café in Venlo gehad: De Tapperie. “Het was fantastisch werk om te doen. Na zes jaar kwam er een geïnteresseerde in het café met een leuk bod. We hebben De Tapperie uiteindelijk aan hem verkocht.”

Als toekomstdroom zou Piet ooit een keer een paar maanden willen reizen. “Misschien weer naar New York, waar we de Twin Towers nog hebben gezien. Het was daar geweldig evenals in Dublin, waar het Mekka van de muziek is. Een perfecte match voor mij. Voor die langere reis zullen wij echter moeten wachten tot Marianne en ik beiden gepensioneerd zijn.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie