Geplukt Stephanie Marianeschi

21-12-2017 door: Redactie
Deze geboren Italiaanse verruilde twee jaar geleden de wereldstad Rome voor het kleinste dorp van Horst aan de Maas, Evertsoord. Paarden zijn, naast honden, haar grootste passie. Deze week wordt Stephanie Marianeschi (41) geplukt.
maskTop
Geplukt Stephanie Marianeschi
maskBottom

Stephanie groeide op aan de rand van Rome als dochter van een Franse moeder en een Italiaanse vader. Haar moeder woont nog steeds in Italië, net als haar 10 jaar jongere zusje. Haar droom was dierenarts worden. “Maar helaas was er geen mogelijkheid om die opleiding te volgen”, vertelt ze. “Vanaf mijn vijftiende werkte ik als model en actrice. Ik speelde kleine rollen in films en televisieseries. Dat was erg leuk om te doen.” Toch bleef er iets knagen. Stephanie besefte dat het werken met dieren haar echt gelukkig maakte. “Van jongs af aan heb ik altijd paardgereden en meegedaan aan wedstrijden. Zo heb ik ook mijn man Antonio Alfonso leren kennen. Hij is professioneel ruiter en heeft onder meer voor het nationale team gereden.” Samen besloten ze een stal op te zetten waar ze paarden fokken en trainen voor wedstrijden. Daarnaast startte ze met het fokken van jackrussellhondjes. Intussen hebben ze drie stallen: Castello dell’Olgiata in Italië en stallen Oxer en Roste in Evertsoord. “Castello dell’Olgiata, dat op zo’n 20 kilometer buiten Rome ligt, is opgericht door mijn adoptief vader. Het is een voor mij erg dierbare plek. Er was daar echter niet voldoende ruimte voor wat wij wilden opzetten. Daarnaast is Rome op dit moment geen fijne plaats voor ondernemers. Er is veel corruptie, wat het moeilijk maakt om een bedrijf te runnen. Ook is het geen veilige stad meer. Het is geen plek waar ik Sophie, mijn dochter van 5, wil laten opgroeien.”

“Als kind heb ik in veel verschillende landen gewoond, onder andere Japan en Australië. Ik ben het dus gewend om te verhuizen en ergens opnieuw te beginnen. Nederland kenden we omdat we hier regelmatig in de zomer kwamen voor wedstrijden. Ik werd verliefd op het land. Natuurlijk, het klimaat is hier heel anders dan in Italië. Vooral in de winter”, lacht ze. “Maar alles is hier zo schoon en perfect geregeld. Bovendien is dit de beste plek voor het fokken van paarden. Nederlanders weten hoe ze met paarden om moeten gaan. Ze zijn erg professioneel en het wedstrijdniveau is hier erg hoog. In Italië is paardrijden alleen voor rijke mensen. Hier kan iedereen het doen.”

In de zomer van 2015 was het stel in Nederland voor een wedstrijd. “We verbleven op een manege in Asten en ik besloot in de omgeving te gaan kijken of er iets te koop stond.” Via een kennis hoorde ze dat in Evertsoord de bekende springruiter Albert Voorn zijn stal te koop aanbood. “We zijn gaan kijken en ik werd meteen verliefd op de plek. Het is hier mooi en Equestrian Centre De Peelbergen ligt vlakbij, dat is dus ideaal. Het was een droom die uitkwam. Voor mij was het simpel: we moesten dit gewoon doen.” Lachend: “En toen de honden er eenmaal waren, voelde ik me helemaal thuis.”

Dochter Sophie is net als haar ouders besmet met het paardenvirus. “Toen ze twintig dagen oud was, namen we haar mee naar haar eerste show. Ze helpt me ook vaker met het verzorgen van de dieren.” Trots laat ze een filmpje zien van Sophie. Waar Stephanie zelf nog voornamelijk Engels praat, spreekt haar dochter vlekkeloos Nederlands. “Toen we net hier waren, was het erg wennen voor haar. Ze sprak de taal niet en kende niemand. Nu gaat ze ’s morgens met de bus naar de school in Kronenberg en heeft ze al vriendjes gemaakt.”

De hele dag door is Stephanie bezig met haar paarden en honden. “In Evertsoord hebben we achttien paarden staan. Daarnaast heb ik hier nog vijftien hondjes, één mannetje en de rest allemaal vrouwtjes. Mijn hele leven draait om de paarden, maar het is mijn passie, dus dan maakt het niets uit. Ik verzorg de paarden vanaf hun geboorte, ik zie ze opgroeien en train ze naar de top. Dat betekent ook dat je ze op een gegeven moment verkoopt en dus afscheid moet nemen. Dat is wel moeilijk. Ik beschouw ze toch een beetje als mijn kinderen. Maar weet je, ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie