Geplukt Lennart Huijs

14-12-2017 door: Redactie
Samen met zijn vriendin Marlou woont hij in Grubbenvorst. Hij voetbalt op zijn tijd, houdt van een biertje hier en daar, maar is vooral bekend als zanger van de band 30past7. Deze week wordt Lennart Huijs (25) geplukt.
maskTop
Geplukt Lennart Huijs
maskBottom

Lennart is geboren in Broekhuizen, maar woont sinds twee jaar in samen in Grubbenvorst. Voor de liefde is hij hiernaartoe verhuisd, vriendin Marlou komt namelijk uit dit dorp. Ook al komt hij zelf niet uit het aspergedorp, toch vind hij het wonen hier erg fijn. In dit huis wonen ze al twee jaar. “Binnenkort gaan we eindelijk een beetje aan het huis klussen, dit is toch wel iets wat we al langer wilden”, vertelt hij.

Lennart studeert nog. In Utrecht startte hij met de studie bedrijfseconomie, maar dat bleek hem toch niet te liggen. Vervolgens probeerde hij nog twee opleidingen in Nijmegen, maar heeft hij toch voor de opleiding logistiek gekozen. Deze opleiding volgt hij aan de Fontys in Venlo. Het duurde wat langer bij hem voordat hij door had wat bij hem paste. “Je kunt wel zeggen dat ik bijna alles uit heb geprobeerd. De opleiding logistiek bevalt me tot nu toe wel heel erg goed. Ik was een beetje onrustig en ongestuurd in mijn jongere jaren, dat is nu gelukkig wel bijgetrokken,” zegt hij lachend. Lennart zou het niet erg vinden om uiteindelijk een baan in de logistiek te vinden, ook al ligt zijn hart toch wel bij muziek. Zijn liefde voor muziek komt vooral van zijn vader. “Vroeger had mijn vader een muziekinstallatie waar hij alleen maar muziek van John Hiatt op draaide. Bijna alle albums had hij bij elkaar verzameld, mijn vader was er helemaal gek op. Toen is de interesse voor muziek wel een beetje gekomen denk ik,” vertelt hij.

Hij zingt al sinds 2008 bij de band 30past7. Nu de jongens wat ouder zijn, merkt hij ook dat iedereen de band wat serieuzer neemt. Ze willen nu ook eigen muziek maken, in plaats van alleen maar covers spelen. Een paar weken geleden zat de band nog in de studio om wat demo’s op te nemen. “Deze demo’s gaan we rond sturen als promovideo’s en kijken hoe er op gereageerd wordt. Dat is wel heel erg leuk,” vertelt hij. Een boost voor zijn muziekcarrière was wel het winnen van de talentenjacht The Band in België. “Op een donderdagmiddag werd ik ineens gebeld door een Vlaming die vroeg of ik auditie wilde doen voor een programma dat The Band heet”, zegt hij. Lennart heeft zelf al twee keer meegedaan aan The Voice. Daarom twijfelde hij een beetje of hij aan een nieuwe talentenjacht mee zou doen. Uiteindelijk vond hij het concept van The Band zo leuk dat hij toch besloot om mee te doen. “Bij The Band vormen de makers een band in plaats van dat het om een individu gaat, dat sprak me wel heel erg aan”, zegt hij. Nadat hij zich had ingeschreven moest hij voor de eerste auditieronde naar Amsterdam. Toen hij hier doorheen was moest hij al snel genoeg naar Antwerpen. Op deze manier bleef hij maar rondes door gaan, totdat hij uiteindelijk in de finale stond, die hij vervolgens ook nog won. Hierna ging het allemaal heel erg snel. Samen met zijn band heeft hij binnen een week een setlist van een uur gemaakt, waar hij vervolgens de hele zomer mee heeft getourd door West-Vlaanderen en een beetje van Brussel. Dit was wel een heel erg leuke ervaring zegt hij: “Samen met Jebroer en Lil’ Kleine zit je dan backstage, dat was best wel cool.”

Deze band staat nu wel op een lager pitje. Na het winnen van The Band werd een single uitgebracht, maar deze sloeg niet aan. De tweede single sloeg nog minder aan dan de vorige. “Het heeft me zeker kansen opgeleverd, maar de muziekwereld is echt heel erg hard. Door al de druk en stress die op ons lag om te presteren is er jammer genoeg weinig van over gebleven. Dit is jammer, maar dan ga je niet in zak en as zitten. Dan ga je gewoon door en zie je wel wat er verder gebeurt.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie