Geplukt Lei Renkens

9-11-2017 door: Redactie
Hij is een rasechte Tienraynaar en is altijd erg betrokken geweest binnen het verenigingsleven van het dorp. Hij is sportliefhebber en daarnaast erg actief in de Tienrayse kerk. Deze week wordt Lei Renkens (74) geplukt.
maskTop
Geplukt Lei Renkens
maskBottom

Lei groeide op in een gezin van dertien kinderen. Thuis moest hij hard werken en na de lagere school ging hij aan het werk in een steenfabriek. Daarna werkte hij een tijdje bij de champignons, en uiteindelijk kwam hij terecht bij Rank Xerox, een bedrijf dat kopieermachines produceert. “Daar heb ik 28 jaar met heel veel plezier gewerkt”, vertelt Lei.

Lei trouwde met Noor, maar 31 jaar geleden is zij helaas overleden. Zes jaar geleden is Lei opnieuw getrouwd met Henny, met wie hij inmiddels al 28 jaar samen is. Lei en Henny hebben altijd veel gereisd. “Egypte, Turkije, Tunesië…”, somt Lei op. “En de Dominicaanse Republiek, dat was wel de mooiste vakantie. De mensen, de natuur, ik voelde me daar echt lekker.” De reis maakte veel indruk op het stel en Lei zou dan ook nog graag een keer teruggaan. “Maar dat gaat niet meer, zo’n lange reis van 24 uur is gewoon te veel.” Dat wil niet zeggen dat Lei en Henny helemaal niet meer op vakantie gaan. “We gaan nog regelmatig een weekendje weg, hier in Nederland”, vertelt Lei.

Hoewel hij inmiddels gepensioneerd is, zit hij zeker niet stil. Sport is belangrijk in het leven van Lei. Hij kijkt er graag naar op tv en was ook altijd actief binnen de sportverenigingen in Tienray. “Ik heb zelf nooit gevoetbald”, lacht hij, “ik was bang om te koppen. Ik zei altijd dat ik dan duizelig werd.” Toch is voetbal belangrijk in het leven van Lei. Hij heeft jarenlang gevlagd bij de veteranen van Sporting ST. Daar is hij inmiddels mee gestopt, omdat hij last kreeg van rugklachten. “We wassen wel nog steeds de tenues van de veteranen.” Verder heeft hij vroeger ook veel voor de Majorettevereniging van Tienray gedaan. “Ik deed veel vrijwilligerswerk. Als er bijvoorbeeld een kienavond werd georganiseerd, dan hielp ik daar graag bij.”

Naast sport, is ook het geloof een speerpunt in het leven van Lei. “Ik hou het Kruiswegpark en het kerkhof bij”, vertelt hij. “Met een heel gezellige groep collega’s. Ze houden me wel regelmatig voor de gek, maar daar geef ik niks om”, lacht hij, waarna hij toegeeft dat het andersom ook zo nu en dan raak is. Naast het werk als tuinman is Lei ook acoliet in de kerk van Tienray. Iedere zaterdag dient hij een mis. Ook iets waar hij veel plezier in heeft. “Dat vind ik ook het belangrijkst. Als ik ergens geen plezier meer in heb, dan stop ik er mee”, zegt Lei.

Lei heeft wel een stapje terug moeten doen de afgelopen tijd. Het vlaggen bij de veteranen doet hij niet meer en ook het bijhouden van zijn eigen tuin zit er niet meer in. “Mijn rug is versleten, of eigenlijk naar de klote”, zegt hij. Hoewel hij het natuurlijk jammer vindt dat hij er sommige dingen voor moet laten, blijft hij positief. “Het werd allemaal wat te veel, dus ik heb met wat dingen moeten stoppen, maar het leven gaat gewoon door hoor. Ik zit daar verder niet heel erg mee”, lacht hij.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie