Geplukt- Melanie Jacobs

2-11-2017 door: Redactie
Ze is opgegroeid in Melderslo en was als kind al veel bezig met haar creativiteit. Inmiddels is ze afgestudeerd aan het Sint Lucas instituut in Boxtel en heeft ze al gewerkt als restauratie- en decoratieschilderes in De Efteling en Toverland. Ook in haar vrije tijd zit ze niet stil. Deze week wordt Melanie Jacobs (21) geplukt.
maskTop
Geplukt- Melanie Jacobs
maskBottom

Melanie werd geboren als tweede in een rij van drie meiden. Met zussen Kelly en Ilse had ze een fijne jeugd. Ze ging naar basisschool De Brink in Melderslo en daarna naar het vmbo-t
op het Dendron College in Horst. “Ik wist al heel snel dat ik daarna naar het Sint Lucas wilde”, vertelt Melanie. “Omdat daar een vrij strenge toelating voor is, raden ze aan om je ook op andere scholen in te schrijven. Dat heb ik niet gedaan. Ik had mijn zinnen helemaal op die school gezet.” Melanie werd toegelaten en volgde de richting Creatief Vakmanschap. Na het eerste jaar koos ze de specialisatie restauratie- en decoratieschilderen, waar ze na vier jaar excellent voor afstudeerde.

“Ik heb nog gekeken of ik door wilde studeren, maar ik heb toen geen opleiding gevonden waarvan ik dacht dat ik die met net zo veel plezier en enthousiasme kon volgen als mijn opleiding aan het Sint Lucas, dus besloot ik te gaan werken”, vertelt Melanie. Eerst was het echter tijd voor vakantie. “Op vakantie in Split kreeg ik een mailtje van de Efteling, of ik al inhuurbaar was als zzp-er. Ik had daar in mijn derde jaar stage gelopen en toen ik klaar was met school heb ik ze dat ook laten weten, maar dat was toen alweer even geleden.” Toen Melanie terug was van vakantie ging, ze dus meteen naar de Kamer van Koophandel om zich in te schrijven en daarna kon ze aan de slag bij de Efteling. “Het begon met een klus van één week, maar uiteindelijk heb ik er negen maanden onafgebroken gewerkt. Sprookjes uit het Sprookjesbos restaureren, meehelpen bij het nieuwe vakantiegebied en ik heb ook meegewerkt aan wat decorstukken voor de attractie Symbolica”, vertelt Melanie. “Het is wel heel tof om mee te mogen werken aan zo’n mooie attractie.”

In de zomer heeft ze een paar weken in Burgers’ Zoo in Arnhem gedecoreerd en momenteel is Melanie bezig met een opdracht in Toverland, die te maken heeft met de nieuwe uitbreiding. Voor Melanie een ideale opdracht. “Een nieuwe ervaring”, zegt ze. “In de Efteling werkte ik vooral in een werkplaats of op een locatie in het park. Nu sta ik echt op een bouwplaats en dat is ook wel gaaf om te doen. Ook is het natuurlijk lekker dichtbij.” In Toverland is Melanie nog zeker een paar maanden bezig. De uitbreiding daar neemt immers behoorlijk wat tijd in beslag. “Heel tof dat ik weer deel uit mag maken van zo’n mooi park met zo’n grote plannen”, zegt Melanie.

Als Melanie even niet bezig is met haar werk, korfbalt ze bij SV Melderslo in de senioren 2. Ook spreekt ze graag af met vriendinnen en gaat ze regelmatig op stap. En in het schaarse beetje vrije tijd dat ze heeft, kan ze het schilderen toch ook niet laten. “Het blijft een hobby en ik heb het geluk dat ik daar ook mijn werk van heb kunnen maken. Soms als ik me verveel, ga ik wel eens wat tekenen of schilderen. Zo’n vrije dingen zijn ook wel heel leuk, omdat je normaal gebonden bent aan een opdracht.” Toch blijft het werken voor een opdrachtgever voor Melanie ook fijn. “Het is echt genieten, ik heb heel veel plezier in mijn werk en ik hoop vooral dat ik nog heel veel mooie dingen mag maken”, lacht ze.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie