Geplukt- Sharon van Wijlick

19-10-2017 door: Redactie
Ze is opgeleid als schoonheidsspecialiste, doet een studie tot medisch pedicure, werkt en heeft sinds kort haar eigen salon aan huis. En als ze even wil ontspannen, trekt ze met haar oma de bossen in om een stuk te wandelen of leggen ze thuis een kaartje. Deze week wordt Sharon geplukt, een 21-jarige Sevenumse die niet veel stil zit.
maskTop
Geplukt- Sharon van Wijlick
maskBottom

Samen met haar moeder, haar moeders vriend en zus Marlou (24) woont Sharon in Sevenum. “Ik ben in het Venrayse ziekenhuis geboren, maar heb altijd in Sevenum gewoond. Toen mijn ouders vijftien jaar geleden zijn gescheiden, ben ik met mijn moeder en zus in ons huidige huis gaan wonen. Eerst woonden we buiten de bebouwde kom, nu in het dorp vlakbij het centrum. En sinds drie jaar woont ook mijn moeders vriend bij ons. Hij heeft samen met mijn moeder mijn salon helemaal in elkaar geklust. Er staan een stoel, kasten voor spullen, apparatuur en een aanrecht met warm en koud water. Ik slaap nu op zolder en daar is het heel wat kleiner, maar dat is het allemaal waard.”

Sharon gaat één dag in de week naar school, de andere dagen is ze aan het werk als ambulant pedicure bij een medisch voetzorgpraktijk in Horst en werkt ze in haar eigen salon als schoonheidsspecialiste. “Kortgeleden ben ik begonnen met een opleiding tot medisch pedicure”, aldus Sharon. “Daarmee kan ik mensen helpen die voetklachten hebben door aandoeningen als reuma, diabetes, spasticiteit, verwaarlozing, kanker en ouderdom. Hiervoor heb ik een basisopleiding tot schoonheidsspecialiste gedaan en me daarna gespecialiseerd tot allround schoonheidsspecialist en pedicure. Ik houd ervan om mensen te helpen, problemen bij ze op te lossen en ze te verzorgen.” Al toen Sharon op de basisschool zat, was duidelijk dat ze de wellness-kant op zou gaan. “Ik verzorgde graag oma’s handen en voeten en bood altijd aan haar nagels te lakken. Visagie is helemaal niet mijn ding, maar iemand een fijne en goede gezichtsbehandeling geven vind ik superleuk en enorm interessant werk om te doen.” Sinds kort heeft ze haar eigen salon thuis. Daar moest ze wel haar slaapkamer voor opofferen. “Maar mijn droom is alvast grotendeels uitgekomen: voor mezelf werken in een eigen salon. Ik ben er heel blij mee. Hopelijk lukt het mijn opleiding af te ronden en gaat de salon een beetje lopen. Misschien heb ik dan ooit mijn eigen salon in een eigen pand.”

Stilzitten is niet aan Sharon besteed. Als ze niet bezig is met school of haar werk, houdt ze ervan om actief bezig te zijn en de buitenlucht op te zoeken. Toen ze klein was, reed ze graag op haar pony. Ook voetbal was jarenlang een grote passie van Sharon. “Ik heb jarenlang bij de meisjes gevoetbald. Maar sinds ik aan mijn knie ben geopereerd, omdat ik mijn meniscus had gescheurd, wordt me afgeraden weer te gaan voetballen. Heel erg jammer. Ik heb ook gefitnesst en spinning gedaan, maar dat is niet helemaal mijn ding. Wandelen is wel echt iets dat ik graag doe. Met onze hond Flynn of gezellig samen met oma.”

Sharon is regelmatig bij haar oma van moeders kant te vinden. “Zij woont op een paar minuutjes fietsen. Vroeger paste oma al op ons op en nu ga ik regelmatig naar haar toe. Dan lopen we samen door het veld of de bossen. We nemen vaak van alles mee om mee te knutselen en dan maken we een herfststukje bijvoorbeeld. En als oma en ik lekker binnen willen zitten, gaan we een potje duizenden. Dat is altijd gezellig.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie