Geplukt Tom Faessen

12-10-2017 door: Redactie
Hij draait in het seizoen soms werkdagen van 06.00 tot 24.00 uur, startte zijn eigen winkel op en neemt binnen korte tijd het bedrijf van zijn ouders over. Deze week wordt Tom Faessen (30) uit America geplukt.
maskTop
Geplukt Tom Faessen
maskBottom

“Ik heb niet altijd in America gewoond”, vertelt Tom. “Ik ben geboren in Venlo, heb tot mijn zesde in Velden gewoond en ben toen samen met mijn moeder naar America verhuisd.” Tom is enig kind en stroomde in groep 4 in op de basisschool in America. “In het begin was het even wennen, nieuw huis, nieuwe school en nieuwe kinderen. Maar ik was niet het enige kind dat instroomde, er waren nog vier andere nieuwe kinderen die vanuit andere dorpen naar de basisschool in America overstapten. Dus ik was niet alleen. Mijn basisschooltijd was erg fijn. Ik had veel vriendjes en we waren altijd wel ergens aan het voetballen. Als het niet op het schoolplein was, dan was het buiten op het veldje in het dorp of bij de voetbaltraining.”

Tom is een keeper. “Voetbal is een passie van me. Ik doe het al sinds ik een klein jongetje was. Eerst bij AVV America en vervolgens nog vijf jaar bij Wittenhorst. Helaas heb ik moeten stoppen omdat ik de winkel wilde opzetten, maar recent ben ik begonnen met het trainen van de jeugdkeepers en de
seniorenkeepers van America.”

Een eigen winkel beginnen is altijd wel een droom geweest van Tom. Na zijn basisschooltijd ging hij naar het Citaverde om vervolgens door te stromen naar bedrijfskunde in Den Bosch zodat hij een bedrijfsplan kon schrijven voor de winkel. “Het boerenbedrijf zit bij ons in de familie. Mijn stiefvader is begonnen met akkerbouw en asperges. Toen uiteindelijk het blauwe bessenveld van de buurman te koop kwam te staan heeft hij dat gekocht. Vijf jaar na de koop van het land zijn we langzaam en kleinschalig gestart met zelfpluk en verkoop van producten. Dat hebben we tien jaar gedaan voordat we besloten dat we de winkel waarmee ik al zo lang in mijn hoofd zat konden verwezenlijken. Ik ben toen met mijn bedrijfsplan naar de bank gegaan en ze hebben het goed gekeurd. En nu zitten we hier, in mijn eigen winkel.”

Tom houdt van zijn werk. “Sociaal contact, dat is het leukste aan mijn werk. In de zomer praat ik met zoveel verschillende mensen. Je ontmoet altijd nieuwe mensen vanuit heel Nederland. Vaak komen er mensen uit het Noorden van het land die hun ogen uitkijken. De reacties die je krijgt van deze mensen zijn fantastisch. Ik leg ze graag uit wat ik doe en ze reageren altijd erg positief. Maar ik had de winkel niet alleen op kunnen zetten, ik heb ontzettend veel steun en hulp gehad van mijn ouders, mijn schoonouders en natuurlijk mijn vrouw Gaby.” Op de kermis in America hebben Gaby en Tom elkaar ontmoet. “We zijn 8 jaar samen en 10 oktober zijn we twee jaar getrouwd. We raakten aan de praat op de kermis en hebben daarna contact gehouden. De liefde tussen ons is echt gegroeid. In het begin had ik nog geen idee waar deze ontmoeting tot zou leiden, maar na enige tijd kwam ik erachter dat Gaby toch wel ontzettend leuk was.”

Tom is erg tevreden over zijn leven. Hij heeft zijn winkel, een vrouw waar hij heel veel van houdt en binnen nu en drie jaar neemt hij het hele blauwe bessenteeltbedrijf van zijn ouders over. Dit betekent echt niet dat hij geen dromen meer heeft. “Ik zou graag nog een keer met mijn vrouw Gaby naar Australië willen”, vertelt hij. “Een neef van Gaby is daar naartoe geëmigreerd en woont daar met zijn gezin. Australië is zo ontzettend mooi. Het lijkt me te gek om daar een maand lang door heen te trekken en de natuur te zien.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie